Csőben sült sárgarépa recept
A Csőben sült sárgarépa hozzávalói:1 kg nagyméretű sárgarépa
20 dkg reszelt sajt
5 dkg gomba
1-1 evőkanál vaj és liszt
2-2 dl tejföl és tej
2 húsleveskocka
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál szezámmag
ízlés szerint só,
formához olaj és morzsa
A Csőben sült sárgarépa elkészítési módja:
A sárgarépákat tisztítás után lapjában félbevágom, majd a kerek oldalból levágok annyit, a répa ne billegjen. A levágott részeket és a gombát nagyon apróra vágom. A vajat, a liszttel habzásig forrósítom, majd felöntöm tejjel. Beleteszem a répa-és hagyma vagdalékot, beletördelem a húsleveskockát. Kevergetve sűrűre főzöm, sózom borsozom, hozzáadom a felaprózott petrezselymet, a szezámmagot és sajt felét. Kikent tepsibe egymás mellé rakom a répákat és megpúpozom a sajtos krémmel. Előmelegített, közepesen forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a mártáson szilárd kéred nem sül. Még forrón megszórom a maradék sajttal és tálalom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. júl. 31. 14:59
A csőben sült sárgarépa elkészítési módja és hozzávalói.