Kacsamell párolt káposztával, krumpligombóccal recept
A Kacsamell párolt káposztával, krumpligombóccal hozzávalói:4 bőrös kacsamell
vöröskáposzta
só, bors, majoranna
olívaolaj
kevés vörösbor
krumpli
liszt
A Kacsamell párolt káposztával, krumpligombóccal elkészítési módja:
A kacsamelleket besózzuk, fűszerezzük. Belehelyezzük a tepsibe, vizet öntünk alá, majd lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd pirosra sütjük fólia nélkül 210 fokon. A keskeny csíkokra vágott káposztát kevés olajon elkezdjük párolni. Ráöntjük a bort, sózzuk és lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz. A krumplikat megfőzzük, majd alaposan összetörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet gyúrás közben, annyit, amennyit felvesz, hogy tapadásmentes masszát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyi rudacskákra nyújtjuk, majd felszeljük őket kb. 1,5 centis darabokra. Forrásban lévő vízben megfőzzük őket, majd hidegvízzel leöblítjük. A közben készre sült kacsa kicsit odakapott pecsenyelevében átsütjük a gombócokat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. dec. 5. 09:32
A kacsamell párolt káposztával, krumpligombóccal elkészítési módja és hozzávalói.