Juhtúróval töltött csirkemell recept
A Juhtúróval töltött csirkemell hozzávalói:2 db nagyobb csirkemell
30 dkg juhtúró
1 dl tejföl
8 gerezd fokhagyma
só
bors
rozmaring
kakukkfű
vegeta
liszt
zsemlemorzsa
3 db tojás
olaj a sütéshez
1 fej saláta
1 cs ezersziget mártás alappor
A Juhtúróval töltött csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfiléket hosszában kettévágjuk úgy, hogy a közepén egyben maradjon a hús. Egy kicsit megkloffoljuk fólia alatt. A fűszereket összekeverjük (lehet bármilyen ízlés szerint), majd beszórjuk vele a hússzeleteket. Hagyjuk állni kb 1 órát. Ezután a juhtúrot, a tejfölt, az összetört fokhagymát jól összekeverjük. Majd a hússzeleteket megtöltjük a krémmel és összehajtjuk a húst. A szélét jól lenyomkodjuk, hogy a krém ne folyjon ki. Majd panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és közepes lángon forró olajban süssük ki.
salátával tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. márc. 13. 22:31
A juhtúróval töltött csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.