Rozmaringos-mustáros csirkemell recept
A Rozmaringos-mustáros csirkemell hozzávalói:fél kg csirkemell filé
5 db nagyobb gomba
3 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
3 ek mustár
1 dl fehér bor
fél l tejszín
1 babérlevél
habarni rizsliszt
só, bors
2 ág rozmaring
A Rozmaringos-mustáros csirkemell elkészítési módja:
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd rádobom a kockákra vágott húst és a felkarikázott répát. Megpirítom minden oldalról, majd mehet rá a gomba, só, bors és az egyik rozmaring ág. Míg a gomba levet enged, a fokhagyma felét belereszelem és mustárral, babérlevéllel ízesítem. Felöntöm a borral és lassú tűzön puhára párolom a húst. Ha puha a hús, felöntöm a tejszínnel, beleteszem a fokhagyma másik felét és az apró kockára vágott paprikát. Ha kell pici cukorral és még egy kanál mustárral ízesítem. Az apróra vágott rozmaringot a legvégén adom csak hozzá.
Rizzsel vagy tésztával tálald, isteni! :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2012. szept. 9. 15:27
A rozmaringos-mustáros csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.