Ricottás-mákos torta recept
A Ricottás-mákos torta hozzávalói:20 deka liszt
fél tk. sütőpor
5 deka cukor
8 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
A krémhez:
50 dkg ricotta
20 dkg krémsajt
4 dl tejföl
1 teavaj olvasztva
15 deka cukor
2 tojás
15 dkg darált mák
1 csomag vaníliás pudingpor
A Ricottás-mákos torta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 26 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (mák kivétélevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a darált mákot. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál mákosat és így tovább amíg a krémből tart. Nem kell kenegetni, magától fog terülni a töltelék. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2012. aug. 3. 21:47
A ricottás-mákos torta elkészítési módja és hozzávalói.