Vadas-pulykából recept


1 pulyka filézett felsőcomb
50 dkg sárgarépa
50 dkg fehérrépa
3 db vöröshagyma
KK öröltbabérlevél
só
bors
3 dl tejföl
A Vadas-pulykából elkészítési módja:
A zöldségeket karikára vágom, a husit ráteszem majd a fűszereket, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt takarékra teszem csak éppen lassan főljön 60-70 percig. Majd a húst egy tálra teszem és ha kihült langyosra a zöldség 2-3 merőkanálal a levéből félre teszek, a többit átturmixolom. Ha látom a sűrűségét vagy visszaöntök a levéből. A húst eldarabolom és a mártásba helyezem. Semmi rántást nem teszek bele. Majd gazdagon tejfölel tálalom
Hozzá lehet zsemlegombócot vagy szarvacskát készíteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. márc. 9. 17:19
A vadas-pulykából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.