Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ recept
A Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ hozzávalói:(Eredeti helyes írással)
Vagdalj egy sült kappanak húsát apróra, áztass egy font kenyeret' s 2 kartzáros tejbe, ki's aprits a'hús közé.
Dörzsölj el 1/4 font csontvelőt habzásig, verj bele négy tojást, csinálj két tojásszékéböl gyönge habarékot, 's önts a vagdalt közé,adj hozzá sót, petrezselyem zöldjét metélve, keverd mind ezt össze, csinálj belőle tetszésed szerinti nagyságú gomboczokat, hányd levesbe 's főzd mind addig míg fel nem jönnek.
A Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ elkészítési módja:
A fentiekbe egybe van írva.
Milyen érdekes?!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. febr. 12. 10:50
A kappan gombocok /czifray istván 1840-ból/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.