Mititei - grillezett román kolbászkák recept
A Mititei - grillezett román kolbászkák recept hozzávalói:600 g marhahús
600 g bárányhús
600 g sertéshús
100 ml olaj
1 fej fokhagyma
200 ml hús alaplé
1 tk szódabikarbóna
só
bor
A Mititei - grillezett román kolbászkák recept elkészítési módja:
Húsainkat a fokhagyma cikkekkel együtt legalább kétszer daráljuk le. Adjuk hozzá fűszereinket, a szódabikarbónát, az olajunk felét és a langyos hús alaplevünket. A két utóbbi alapanyag felelős később a kolbászkáink szivacsosságáért. Ha van rá lehetőség, az alapanyagokat konyhai robotgép segítségével keverjük össze addig, amíg az összes folyadékot fel nem vette, és az egész egy krémes masszát nem alkot. Ha nincs gépünk, akkor karerősítő kézimunka. A masszát a legjobb, ha egy napon át hűtőben állni hagyjuk az ízek összeérése miatt! A kézzel való formázástól egyszerűbb megoldás, ha egy 3 cm lyukszélességűre vágott habzsákot használunk. Töltsük meg a zsákot a masszával, és a munkaasztalra kb. 1 méter hosszúságúra nyomjuk ki a masszát, majd késsel vágjuk 10 cm-es darabokra, és már készen is vannak a kolbászkáink. Sütésére többféle megoldás is van. Parázs felett rácson, bordás serpenyőben vagy egyszerűen grill lapon. De bármit is válasszunk, az eszközt mindenképpen kenjük meg egy kis olajjal. A kolbászkák mindkét oldalát kb. 4 percig süssük, viszonylag nagy hőmérsékleten, hogy kívülről kérget kapjon, de belül szaftos maradjon. Tálalásához készítsünk csípős vagy fokhagymás szószt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. márc. 7. 15:37
A mititei - grillezett román kolbászkák recept elkészítési módja és hozzávalói.