Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Juhtúrós lasagne recept

Juhtúrós lasagne recept

A Juhtúrós lasagne hozzávalói:
25 dkg lasagne lap
25 dkg juhtúró
1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kávéskanál szárított,
2 szál kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított,
1 kávéskanál szárított oregano,
25 dkg mozzarella sajt,
10 dkg tisztított napraforgómag,
2 evőkanál olaj,
3 evőkanál reszelt parmezán sajt,
2 db tojás,
5 dl sűrített paradicsom .


A Juhtúrós lasagne elkészítési módja:
A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük. Ha friss zöld fűszereket használunk, megmossuk, és apróra vágjuk őket. A mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk. A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk. Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a kakukkfűvel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük. A forma alját megkenjük sûűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön. Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk. Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A juhtúrós lasagne elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook