Joga van fotózni? (beszélgetés)
Akkor erre az én esetemben válaszolnék :)
14 éves lányom 12 éves és 9 éves fiam van és mint említettem a ház mellett azaz kb 20 méterre van a játszótér ! Azt hiszem ekkora gyerekeket már nem bűn egyedül odaengedni !
en meg nem arrol beszeltem, hogy megkulonbozteto-e vagy sem
Egyszeru pelda volt. nem mindegy, hogy egy jelenetet fenykepezel le barakirol, mint fotos, vagy kukkolsz es fenykepeket keszitesz a fuggony mogul.
Szerintem igenis komolyan kell az ilyesmit venni.
Nekem gyerekem nincs, de nem igazan orulnek, ha egy barom kepeket keszitene, amire vagy a...veri vagy aldozatokat keres a kovetkezo buntettehez.
Necces a sztori, mert sok a beteg ember sajnos... ez ellen jogszerűen fellépni? Hát előbb látni kéne azokat a fotókat; ugyanis utca, közterület részletét, és ott emebrek egy csoportját bárki fotózhat engedély nélkül... onnantól kell engedély, ha ez kifejezetten egyetlen személyre vagy kisebb számú személyekre irányul; amiből egyértelműen az jön le hogy ő a fotó "tárgya" (egyébként a gyerekekről készült fotókra tényleg jobban ugrik a "közeg")
Így látatlanul azt tanácsolnám, hogy egy-két jókötésű apuka érdeklődje meg tőle, hogy mi a qrvák f.sz.t fotóz rendszeresen a játszótéren
Véletlen fotó? az olyan, amikor véletlenül lenyomom a gombot, és a plafont fényképezem le? :)
Én sem akarok okoskodni, ha megtaláltad a pontos választ, kérlek, oszd meg velünk.
Nem hiszem, hogy a jog megkülönböztetne turistát és helyi lakost :)
Közterületen azt lehet fotózni, ami vagy aki van.
Kimásoltam egy sort abból amit Nanaki küldött
"A polgári jogban tehát azt jelenti a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog, hogy mindenkinek joga van eldönteni azt, hogy kívánja-e, hogy róla vagy hangjáról felvétel készüljön, illetve a már elkészült felvétel a nyilvánosságra kerüljön-e."
Köszi mindjárt megnézem .
A rendőröket mikor kihívta nem mutatott nekik fotót , csak bejelentette hogy a gyerekek úgymond rongálnak ! De nyilván való , hogy találnának nála fotókat hisz heti 1-2-őt legalább csinál és már jó ideje !
Ne fotózzanak vissza..
Büntetendő az önkényű fotózás,ez biztos.
Megtaláltam rá a törvényt is, de itt érthetőbb a magyarázat:
Jelentsd fel. Még bizonyítékot is gyártott maga ellen, hisz megmutatta a rendőrnek a képeket.
Gyerekeknél ez sokkal szigorúbb, hisz még az iskolai felvételekhez is kell a szülő engedélye.
Szerintem is szandekos.
Tenyleg jo utana nezni...:( Milyen szandekai lehetnek az ilyennek?
szerintem sem lehet, hogy allandoan fotozz valakiket..
Egy dolog, ha turista, barmi vagy, es epp lefotozol valami erdekes jelenetet...de mindent? Meghozza bujkalva...?
Inkabb nezz utana..
sosem lehet tudni
Remeljuk nem a keses gyilkos, aki elore kepeket keszit...
Nem bunkosagbol irom, csak pont a tegnap lattam egy ilyen emberrol egy adast..
Elegge utalja a gyerekeket ha mindenbe belekot..
További ajánlott fórumok:
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Más autóját le lehet fotózni az engedélye nélkül?Feltenni internetre?
- Ma este, a hold körüli karikát valaki le tudná fotózni? Nagyon szép!!
- Hol találok Budapesten különleges lépcsőházakat, ahol lehet fotózni?
- A pécsi magas házba fel tudok menni fotózni?
- Hogyan kezdjek el fotózni?