Hogyan kezdjek el fotózni? (beszélgetés)
Mondjuk, ha kifejezetten fotós fórumokon kezdesz el olvasni, kérdezni, többre jutsz, mint itt a hoxán.
Vagy beiratkozol egy fotós okj-s tanfolyamra.
kezdetnek szerintem elegendő egy jó kompaktot venni. nem kell cserélhető optika meg ilyesmi.
ha jót akarsz magadnak és nem akarsz bosszankodni akkor Canon vagy Sony gép mellett dönts.
mindent olvass ami fotózás, olyanokra keress rá hogy fotózás alapok, beállítások, magát a gépet is elmagyarázza hogyan működik
Azok igen drágák!
Egy Samsung géppel pl. jól el lehet kísérletezgetni.
Ha van egy kis érzéke lényeglátása - és miért ne lenne? - érdekes képeket csinálhat betartva egy-két alapszabályt. Ilyen pl. a szimmetria, a harmadolás.
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Szeretnék elkezdeni fotózni, minél jobban beleásni magam ebbe a külön művészeti ágba és megtanulni a legapróbb részleteit, és különböző módszereit.
Viszont semmiféle alaptudásom nincs a fényképészetet illetően.
Nem tudom, hogy milyen fényképezőgépet vegyek először is, nem tudom, egyáltalán milyenek vannak, vagy milyen tulajdonságaik alapján lehet megkülönböztetni őket.
Mitől jó egy gép és milyen tulajdonsága alapján tudok vele jó és minőségi képeket gyártani?
Milyen könyvet kezdjek el olvasni, ha teljesen kezdőként alaptudást, majd később valamiféle professzionalizmust szeretnék elérni ebben az ágazatban?
Válaszokat előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Joga van fotózni?
- Más autóját le lehet fotózni az engedélye nélkül?Feltenni internetre?
- Ma este, a hold körüli karikát valaki le tudná fotózni? Nagyon szép!!
- Hol találok Budapesten különleges lépcsőházakat, ahol lehet fotózni?
- A pécsi magas házba fel tudok menni fotózni?