Japán barnarizssaláta recept
20 perc
353 kcal
7,8
54 gramm
225g barnarizs
2 teáskanál sötét szezámmagolaj
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 evőkanál gyömbér zúzva
450g borsó-répa-hagyma-gomba zöldségkeverék
(ízlés szerinti arányokkal)
2 kanál szójaszósz
1/2 csésze szezámmag
A Japán barnarizssaláta elkészítési módja:
A barnarizst egy edényben megfőzöm, majd leszűröm és félreteszem. Közepes lángon olajat forrósítok fel egy nagy serpenyőben, hozzáadom a fokhagymát és a gyömbért és kb egy percig hevítem. Ezután beleteszem a zöldségkeveréket és kb 3 percig párolom őket együtt. Az elkészült keveréket hozzáadom a barnarizshez és az egészet leöntöm a szójaszósszal. A szezámmag a tetejére kell, dísznek (:
Ez kb 4 adag
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. jan. 22. 19:22
A japán barnarizssaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.