Isler szeletben recept

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg vaj / margarin
csipet só
egy tojássárgája
A tetejére:
1,5 dl tejszín
15 dkg étcsoki
mandulaforgács
A töltéshez:
ízlés szerint lekvár
Az Isler szeletben elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát három részra osztjuk, és kb. 25×25 cm-es méretűre nyújtjuk majd megsütjük, kb. 10-12 perc alatt. De ez függ a sütőtől is! A kihűlt lapokat megtöltjük ízlés szerint lekvárral, nálam vegyes gyümölcs volt :) A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és simára keverjük. Ha már egy kicsit hűlt rákenjük a tészta tetejére. A csokinkra morzsolhatunk mandulát, de akár kókuszreszelékkel is díszíthetjük. Egy éjszakát pihentetjük és szeleteljük. Forrás: https://www.facebook.com/TraRitaSutodeje
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. ápr. 12. 08:18
Az isler szeletben elkészítési módja és hozzávalói.