Iskolai kiközösítés (beszélgetős fórum)
Jaj Jozsu, olyan szépen leírtad, most megint szeretnék tini lenni egy iskolai kiránduláson!
Vagy elmennék apával egy éjszakai tücsökkoncertre, csak nincs, aki vigyázzon a gyerekekre:((
Ebben igazatok van, bár én mehettem volna, félti a fene, a legjobb dolog a nomád élet, épp csak nem értem, miért ilyen drága, hiszen nem egy 5 csillagos szálloda.
És valóban túl sok volt a kötelező dolog nekik, a lányom a második nap konkrétan aludt a hangszergyűjtemény bemutatón.
Nem az a bajom, hogy templomokat néznek, hanem hogy amíg leértek Kecskemétre, 2 helyen álltak meg templomot nézni, mire leértek, fáradtak voltak.
Jóbol is megárt a sok.
Nem tragédia az Alföld közepe...
Nem kell félteni a gyerekeket a természettől.
A tanulmányi kirándulások nem templom- meg műzeumlátogatásról szólnak. Persze ezt is bele kell építeni, de nem lehet napokon keresztül ezzel tölteni az időt. Az ofő feladata, hogy az adott hely nevezetességei közül kiválasszon 1-2 esetleg 3-at, és igenis kell olyan dolgokra időt szakítani, amit a gyerekek szeretnének. Pl. egy közös fürdőzés hatalmas élmény, főleg falusi gyerekeknek...
Ily módon a tanítványaim nagyon jól tolerálták a műemlék-látogatásokat, amikhez én magam készültem olyan rövid idegenvezetéssel, amelyből mindent megtudtak, amit fontosnak tartottam, tudtam, mennyi a tűrőképességük, soha nem feszegettem a határaikat, cserébe ők sem az enyém. :)))
A falra másznék, ha tanulmányi kirándulás keretében strandra mennének...
Egyébként Kecskeméten több gyönyörű templom is van, többek között egy XIII. századi...
Tényleg, ingyen be lehet menni; a Cifrapalota, a Városháza, a volt Zsinagóga, Múzeum..., Főtér...
Nem tudom mi az oka!
Beszélj elsőként az ofővel, majd az igazgatóval majd a fenntartó önkormányzattal...amíg meg nem tudod az okát a szülői ellenállással a gyermekeddel szemben...
a tablókép ha kifizeted jár...
a ballagás ha kijárta a 8. osztályt és az iskola tart ballagást ő is jelen lehet, hacsak nincs olyan kizáró ok, ami ebben őt megakadályozza...pl.: beteg, ő nem akar elmenni...
Sajnos nem írsz az okokról...
Akkor reklamációnak tényleg nincs helye. :)))
De attól még magyarázata nincs, mire kellett ennyi pénz. :)))
Tiara!
Indítottál egy fórumot, kíváncsivá tettél minket, tudom, hogy olvasod, miért nem szólsz hozzá?
Engem tényleg érdekelne, mi olyat tehetett az a gyerek...
A "baj" valószínűleg régebben kezdődött, csak most bukott ki a dolog.
De ennyire nem lenne szabad elfajulnia az indulatoknak.
Hmmm... Igen, igazad van...
30ezer... szerintem nagyon sok!
Nem emlékszem, hogy nálam pontosan mennyi volt az annyi. A kosztümöt megvettük, kellet a szalagavatóra és persze a ballagásra. A tanároknak szánt ajándékba beszállt mindenki valamennyivel, nem volt vészes. Keringőzni nem keringőztem, mert egy nagy marhaságnak tartottam, drága volt a ruha, és a tesi tanár is borsos árat kért azokért az órákért amiket a tesi teremben tartott, és még maga sem tudta túl jól a lépéseket...
Tabló képek készültek.
Bankett pedig nemes egyszerűséggel nem volt. És családi parti sem. Nem maradtam ki semmiből, élek, itt vagyok. :)
Nem értek egyet. Az egész ballagási felhajtás azért van, mert a szülők felül akarják múlni egymást, meg a párhuzamos osztályokat, és egymást hergelik bele a nagy költségekbe. A szülői értekezleteken meg mindenki sunnyog, mert azt hiszi, hogy a másik jobban áll anyagilag, mint ő. Két példa: a lányoméknál fejenként 60 ezret akartak kérni, mondtam, marhaság, mire kéne ennyi pénz? A férjem löködött, hogy hallgassak, de engem nem lehet elhallgattatni... végül 30 ezerig lealkudtam, bár ezt is sokalltam. Az osztály fele még ezt se tudta befizetni...
A fiam sulijában 5 ezret kértek a szalagavatóra és ballagásra. Volt virág a szülőknek, rokonok megvendégelése, színvonalas műsor meg minden.
Na, akkor ki a hibás?!
Nincs ilyen jogszabály. A ballagás iskolai rendezvény, és nem a szülők döntik el, hogy ki jogosult részt venni rajta. A tablóval hasonló a helyzet. Bármivel is vívta ki az illető a szülők ellenszenvét...
Egyébként hol a fórumindító???
Szerintem ez az egész ballagási mizéria azért lett kitalálva, hogy minél inkább legombolják a kedves szülőt.
Az oké, hogy a középiskolában adják meg a módját, na de általánosban? Amikor én ballagtam még nem volt ekkora por kavarva...