Félek. Iskola, diákok, kiközösítés... (beszélgetés)
Tapasztalatom szerint, nappali tagozatos suliban ( nálunk így volt ) 1-2 új emberen kívül mindenki ismerte a másikat az iskolából.
Azért megyek nappalira, mert érettségi után egy szakma ingyenes, ki szeretném használni ezt a lehetőséget. Egyébként ezután a képzés után még szeretnék egy ápolóit is elvégezni, csak azt már munkahely mellett:)
Így érettségi után, talán szorult mindenkibe annyi jó érzés, hogy alkat, kinézet miatt nem közösítenek ki senkit.
Valószínűleg többen lesztek, akik egymást nem ismerve kerülnek az iskolába, nem egyedül leszel, akit a többiek nem ismernek. Meg elvégre csak-csak felnőttek lesztek, lassan, nem csak nagykorúak. Bízz magadban, legyen önbizalmad, mosolyogj és járj emelt fővel:)
:) Nem vonulok félre egyébként sosem, és nyitott vagyok. Na ez az én hatalmas hibám.
Túl naív vagyok és bizakodó, és olyan sokszor rúgtak hátba ezzel, hogy a végén az ember nem mond el senkinek semmit sem, és nem szeretem a kétszínű embereket. Az iskolában sajnos ez is egy nagy gond, de írtam alább már hogy munkahelyen meg jól érzem magam, ott nem azt nézik hogy én hogy nézek ki hanem hogy ki vagyok. Vőlegényem mellettem áll, édesapám anyukám és barátaim is vannak szerencsére, nem sok, de nekem nemkellenek álbarátok, noha szívesen beszélgetek mindenkivel!
Írtam egy kasztos cikket, pont a sulis éveimből kifolyólag, ott sehova nem tartoztam igazán, én ilyen egyedi lennék ezek szerint, mert minden csoportban ( kivéve plázák ) akadt olyan ember akivel szívesen elbeszélgettem, akik tényleg rendesek voltak. Néha padlóra tud küldeni az a pár jelentéktelen rosszalló megjegyzés ha kapok, érzékeny vagyok nagyon. A kasztos cikkem amúgy a kiközösített évek után született meg mikor nagynehezen elfogadtak a társaim, és megismertek. A legnagyobb baj mindíg ott volt hogy külsőre ítélnek meg. És nem is akartak megismerni. Köszönöm a bíztatásod, nagyon jól esett hogy azt írtad hogy értékes szép lány vagyok:)
Hahó!!! Ébresztő!!! Vedd elő az önbizalmad és az önbecsülésed, és használd!!! Nem kiközösítenek, hanem azt látják, hogy félrevonulsz, sanda szemmel nézel mindenre, ezért elkerülnek... miért lennél rosszabb a többinél?! Legfeljebb azért, mert elhiteted magaddal. Értékes, szép, fiatal lány vagy, aki tud szeretni, és akit nagyon szeretnek, ha hagyja!!!
Ne a rihegő-röhögő locska plázacicák reakcióit figyeld, mindig, mindenhol vannak csoportok, ahova nem is akarnánk tartozni, de mindenhol vannak olyanok is, amikben jól érezzük magunkat.
Félre a kishitűséggel, és filézd ki te is azt, aki téged kóstolgat! :)))
Értem. :) Az a legjobb hogy van melletted aki szeret! :)
Nem, téged nem fognak kifilézni!!! :)
4.évben amúgy már sok barátom lett a suliban, megismertek és rájöttek hogy nem az az ember vagyok akinek beállítottak.
Mostmár kicsit bátrabban nézek minden elébe, van aki mellettem áll ( vőlegényem volt osztálytársaim ) de nagyon jól esik hogy van aki bíztat. Örülök hogy neked jó volt a tanfolyam, nekem 1 éves képzés lesz, nappali tagozaton.
Ezért írtam hogy végülis a suli életében bennleszek, új leszek és az újakat szeretik kifilézni..:D
Most írom hogy örülök rokon lelkek vagyunk de nem örülök egyáltalán neki hogy veled is ez volt... maximum te legalább átérzed a félelmem, ez az egy ami jó az egészben.
Amúgy arra gondoltam, ha nagyon vészes lesz a helyzet akkor külön órákra járok be vagy levelezőn befejezem, bár ez tényleg csak a végső megoldás lenne, mert nem fogom eltűrni hogy akárki is bántson úgy hogy nem is ismer csak külsőre ítél.
Úgy a legjobb ha magadat adod, jól teszed. :)
Azokkal akik meg röhögnek mindenen ne törődj. :) Felesleges. :)
Pont ez az. Míg egy munkahelyen ettől nem tartok, mert dolgozok hazamegyek és kész és így szeretnek, egy idegen suliban egész más a helyzet..
Csak azért félek amúgy mert ahogy írtam annyiszor bántottak régen a sulimban, és több évig, hogy így beleégett kicsit a szívembe hogy suli=kiközösítés. Pedig nemkéne, tudom.
Szia Kedves!
Ne félj! Főleg akkor ne ha barátságosnak tűnik! Ezzel magadnak ártasz és csomó mindent félre is érthetsz ezáltal. Próbálj meg megnyugodni! :) Minden rendben lesz! :)