Félek az iskolakezdéstől :( (beszélgetés)
Na de elég az hozzá, ha a gyereknek semmi baja az oviban, az olvasástanítás során még előfordulhat mindenféle dolog.
Az én fiamra is azt hitték az óvónők, imádni fogja az iskolát.
A tanítónő viszont karácsonyig akarta a teljes írás-olvasást megtanítani, és az nem megy mindenkinek. Nem volt idő begyakorolni, már jött az újabb betű.
Aztán a matekból másodikban már voltak szöveges feladatok, és aki lassan olvasta el, lemaradt ebben is.
Állítólag a szülők akarják, hogy karácsonyra olvasson a gyerek, a szülők szerint a tanítók. Én nem tudom, kié az igazság, de mi annak idején még pár nagybetűt csak másodikban tanultunk, de minden gyerek jól tudott írni és olvasni.
Addig az illető kis kezdőbetűt pirossal írtuk.
Itt meg gyári buszok hordják a dolgozókat a munkahelyekre. Ha nem késed le, akkor hamar bent vagy.
Régebben volt egy munkahelyem, a sori dolgozók nem tudták hasznát venni a szép tiszta zuhanyzóknak. Épp csak sietve át lehetett öltözni munka után, mert indult is a busz. A takarítónők viszont pancsoltak rendesen, ők kis csoportokban dolgoztak, szépen váltották egymást, ki mikor megy zuhanyozni.
Nem kell ehhez privi. Amit kézhez kap, az olyan 50-54 ezer.
8 órában vannak bejelentve, de ritka, hogy ledolgoznak ennyit. Télen pláne inkább csak fél napot voltak, de hétvégéken is fel kellett reggel kelni, és ha hó esett volna, hótakarításra megjelenni. Hálistennek nem volt ilyen, de a felkelést nem úsztuk meg.
Azt én nem tudom, de reméljük, így lesz.
A semminél még az is jobb, ha csak a szerződéses pénzt kapod meg.
Gondolj bele, egy munkahelyi felvételi tesztekben is kell számolni.
A szakma csak arra jó, hogy picivel magasabb bérkategóriába kerül, mint akinek nincs középsulija. Itt a közmunkán mondjuk nem.
kétmedencés uszoda is van az iskolában. A sporttagozatosoknak heti két úszás órájuk van, a többi osztályban heti egy, és kérhető heti 3 alkalommal délután külön-úszás is.
Már a felnőtt gyermekeim is ebbe az iskolába jártak, semmi nagy faxni, lakótelepi iskola.
Facebook-csoport is van, nem kis létszámú, amelyik így kínlódik. Sok gyereknek van tanulási problémája, sokuk ezen belül is elboldogulna a normál általánosban, mert semmi olyan problémája nincs, amiért speciális iskolába kellene kerülnie. Csak éppen vagy meg tudja oldani a szülő a fejlesztését, vagy nem.
Konkrétan az én fiam diszlexiájára azt vélték megoldásnak, hogy gyakoroljon! És a napközi után, mert ott nem csináltak semmit, miután én a munkából, ő az iskolából hazaértünk, itthon írtuk a házit sokszor még este 8-kor is, mindketten sírva...
Az én fiam már 28 éves, soha nem szeretett rajzolni - iskolában a hazahozott rajzokat én csináltam meg helyette - de nem hiányzott életéből a rajz, középiskolában talán nem is volt, azóta két diplomát szerzett, jól sikerült fiatalember. Pl soha nem szinezett ki semmit, nem érdekelte ( csak a számitógépek és a mesék )
Bár 20 évvel ezelőtt is divatos szólam volt, én a rajzokon keresztül nem akartam letesztelni a lelkivilágát de másnak sem engedtem meg. Úgy tünik, hogy jól döntöttem.
az alma messze esett a fájától, mert édesanyám gyönyörűen festett, több képét eladta.
Igen, gyakoroljuk a matekot. Szerencsére időben sikerült megcsipni, túllendült a nehézségeken, így már hébe-hóba vesszük elő. Valószínű nem lesz matematikus, de már halad a többiekkel szépen. :)
Házi feladat a suliban készül. Itthon a matekot gyakoroljuk, amikor ő is és én is nyitva vagyunk rá. Olvasni nagyon sokat olvas, nem kell mellé ülnöm hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül nálatok az iskolakezdés?
- Nehézkes iskolakezdés avagy mennyit tűrjünk a tanárnak?
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- Mennyibe kerül egy elsős iskolakezdése?
- Hallottad, hogy gyes alatt is jár az iskolakezdési támogatás?És akár mindkét szülő igényelheti?
- Nehéz iskolakezdés