Hallottad, hogy gyes alatt is jár az iskolakezdési támogatás?És akár mindkét szülő igényelheti? (tudásbázis)
Nálunk semmit se adnak:( Sa kajajegy, se ruhapénz, se iskoláztatási:(
Sőt most még a jogosan járó pótlékainkat is elvették a válság miatt:(
Nem te tanulhatsz,hanem a gyermeked után,aki iskolát kezd,vagy már iskolába jár,kaphatsz iskolázási támogatást.Munkahelyfüggő,de akár 20e
ft is lehet.És mindkét szülő igényelheti.
Megnéztem, hátha tényleg tévedek, de nem.
A nagycsalad.lap.hu-n ajánlják ezt az oldalt:
Itt is így írják szó szerint: adHATó támogatás.
Igen, csak tényleges iskoláztatásra jár!
Iskolalátogatási kell hozzá.
A férjem munkehelye is szokott adni, de csak a következő évre szóló iskolalátogatásira, most 2008/2009 évre. Az iskola ahova a nagyfiam jár (Péchi M. műszaki szakközépiskola, Debrecen), pedig nem hajlandó ilyet kiadni, csak szeptember 1. után, azt mondják, hogy a tanítási év, szept.1-következő év aug. 31. tart. Ezért mi csak iskolakezdés után tudjuk felhasználni, szóval elég problémás. Ilyenkor már inkább ruhafélére. Sajna tankönyvre sem lehet felhasználni, pedig a 30.000.- tankönyvcsomag mellett jól jönne!
Bár nem ide tartozik, a férjem munkahelye fizeti az internetünket is, szintés adómentes juttatásként!
Én is így tudom.
Amíg dolgoztam, kaptam is, de a munkáltatótól, nem az államtól. Ráadásul nem is kötelező adni, a munkáltató jóindulatán múlik. A férjem munkahelyén nincs is.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- Van bármilyen otthonteremtési támogatás, amit fiatal párok igényelhetnek?
- Távfűtés és gáz támogatás igénynél a tulajdonos igényelheti, nem baj, ha nincs oda bejelentve lakcímileg, vajon?
- Kinek jár és mik a feltételei az iskolakezdési támogatásnak?
- Sérült gyerekek után igényelhető támogatások
- A nyíregyházi önkormányzatnál lehet igényelni szülési támogatást? Ha igen, mekkora összeg és milyen feltételek mellett igényelhető?