Intim:törlőkendő, mosakodógél, zuhany. Jót teszünk vele, vagy csak ártunk? (tudásbázis)
Szia!
Csak most olvasom.
Hát igen. Az elején elég durva, de nem azért, mert nem ehetsz elég élelmiszert, hanem mert ahhoz viszonyítod, hogy eddig mit ettél.
Süthetsz kenyeret magadnak éleszőt nélkül, de vehetsz ilyet boltban is. MEg kell szokni az ízét, nekem már ízlik.
És még valami: Ha elhagyod a cukrot, néhány hónapon belül teljesen megváltozik az ízérzékelésed és olyan ételeket is édesnek találsz majd, amit korábban nem vettél észre. A sárgarépa is tényleg édes lesz pl. A másik, hogy nem is kívántam már olyan ételeket enni, amit korábban ettem, és sokkal jobban éreztem magam a bőrömben.
(szeretném hangsúlyozni, hogy a candida diéta nem fogyókúra, mert sokan azt hiszik.. Egy candidás csak addig fog fogyni, míg a betegsége nem múlik el, egyébként nem kalóriaszegények az elfogyasztott ételek, sőt.. pl. teljes kiőrlésű termékek, stb.)
Nekem az vált be, hogy nem kezdtem el mindenféle "ismeretlen" új kajákat, kásákat, stb. enni, hanem azokat az ételeket próbáltam meg elkészíteni candida-diétásan, amiket amúgy is szeretek. Főleg eleinte, amikor az ember úgy kívánja a cukros dolgokat.. (pl: Teljes kiőrlésű lisztből készült palacsinta almával-fahéjjal, vagy natúr joghurttal, amit igazi gyümölccsel turmixolsz,keversz össze, stb.)
Már meg is találtam:
Vázlatos áttekintés az élesztőgomba elleni kontrolldiéta élelmiszer-lehetőségeiről
AMI EGYÉRTELMŰEN TILTOTT:
kefír
sütőpor
élesztő
barbecue-szószok
élesztővel készült termékek, ételek
sör, bor, pezsgő
sajt (a legtöbb fajta)
fehérkenyér, zsemle, kifli
tejföl
édességek
kechup, majonéz, mustár
szárított gyümölcs
szójatermékek
dinnye
gomba
gyümölcslevek
kész salátaöntetek, mártások (pl. Worchester)
AMI A SZIGORÚ DIÉTÁNÁL TILTOTT, A KÉSőBBIEKBEN MÁR EHETő:
bab
kopasz barack
borsó
banán
szőlő (max. 12 szem naponta)
kukorica
tej
alma
körte
könnyű sajtfélék, amik nem penészképződéssel, gombás érleléssel készültek
avokádó
cseresznye
AMIT SZABAD ENNI:
padlizsán
zeller
fehérrépa
ananász
joghurt (natúr)
karfiol
fejes saláta
kávé
brokkoli
hagyma
ásványvíz
uborka
spárga
teák
sárgarépa
spenót
burgonya
fehérkáposzta
juhtúró
zöldpaprika
hagyma
kecsketej
paradicsom
vöröskáposzta
petrezselyem
hidegensajtolt olajak
retek
korpatermékek
minden sovány hús, hal
kelbimbó
hajdina kagylófélék
cékla
natúr rizs
tojás
Még annyi, hogy Angel-nek priviben már írtam, nekem a candida-diéta hozott megoldást hosszú távon.
Hagyományos orvosi vizsgálatok nem mutatták ki a candidát, egy orvos-természetgyógyász vizsgált meg, azt hisszem, Voll-terápiás eszköznek hívják, amivel valami rezonanciát mért.
Így kimutatható volt, és a diétával elmúltak az egyéb tüneteim is (korpa, hajhullás, emésztési problémák, egész testre kiterjedő viszketés, stb.)
Persze nem néhány hét alatt jöttem rendbe, évekig tartottam a diétát.
(Most épp megint küzdök a candidával..)
Angel neked is itt válaszolok:
Elnézést, biztos, figyelmetlenül olvastam a hozzászólásokat, de eddig azt hittem, hogy "csak" a váladék mennyisége a probléma.
Az egyéb tünetek miatt egyértelmű, hogy ez nem normális állapot.
Nikoketta, gombafertőzésre sajnos én is hajlamos vagyok, így tudom, miről beszélsz..:(
Talán nagyon együgyü gondolat, de nem lehetséges, hogyha tinikorotoktól így van, akkor esetleg ez a normális állapot nálatok, hogy nagyobb mennyiségű a hüvelyváladék?
Bár az ovos csak tudná... Na, mindegy, ha már leírtam..
Gyerekkorom óta van folyamatosan,akkor még semmi ilyet nem használtam.
Amúgy tök mindegy,használom-e vagy se,egy állapotba vagyok.Pl:Irrigáló nem volt a kezembe már jóideje.
Azt azért elhiszem,ha mondjuk egy nő mindennap irrigál,az káros,mert a hasznos bacikat is eltávolítja onnan,amikre szükség van,és amik kivédik a fertőzéseket/vagyis elvileg ki kellene védeniük/.
Lehet, hogy pont az a baj, hogy túl sok ilyesmit használsz túl gyakran.
(Nődoki mondta nekem is, hogy lehet ezektől is ilyen probléma.)
Bocsi, de nem értem miről beszélsz!
Hogy illeszkedik ez a feltett kérdéshez?
De ha ezt a logikát követem, akkor számomra a saját komfortérzetem fontosabb annál, hogy egy pasi mit szeretne kóstolni!
Túlságosan is bonyolítva van ez az egész intim-őrület! A Sába a legjobb, de hogy ezen túl bárki bármit is használjon és mondjuk óránként törölgesse a(már bocsi, de) lukát, az szín tiszta marhaság. Az egészet az idióta reklámok és a fogyasztói társadalom kényszeríti az emberekre.
Használj ezt, meg ezt, mert akkor bazi friss és kívánatos és diszkóképes illatos állapotba kerülsz, meg más ilyen baromságok.
Aztán ha már sok ilyesmit használtál, akkor futkoss a nőgyógyászhoz, mert elvégre neki is meg kell élni valamiből.
nem a lactacyd, colpo cleaner és a patikai tejsav nem. a többi nivea, oriflame meg hasonlók, azok szerintem össze sem hasonlíthatók az igazi tejsavat tartalmazó dolgokkal, csak jó reklám, hogy intimlemosó!
De itt is a mérték a fontos, és hogy akkor használja az ember amikor szükség van rá és betartsa a szabályokat(kézmosás stb.) Nekem gyébként a krémszappanok,parfümös tusfürdők és társai szoktak gondott okozni-úgyhogy babaszappant használok, vagy illat és szappanmentes tusfürdőt.de még az illatos tisztasági betétek és illatos wc-papír se jön be, minnél egyszerűbb minnél természetesebb annál jobb.És a szűk ruha(farmer, tanga)izzadság se tesz jót odalent.
Csak mosakodógélt használok,és intimkendöt minden wc- után.
nekem bevált!
Nekem eddig allergiát a színezett, vagy illatosított -akár kamillás- wc papír okozott. Úgyhogy erre ügyelek, még munkahelyre is vinnem kell be, mert ha nem mi vesszük, akkor tuti olyan lesz és nekem ááááá.......
Egyébként a lactacyd az illatosított dolgok közé tartozik vagy sem?
Az én nőgyógyászom ugyanezt mondja.
igaz, hozzáteszi, hogy alkalmanként, ha egyébként egészséges az ember, akkor használhatja, lehet irrigálni menstruáció után, de nem ajánlott hetente, naponta, mert tönkreteszi a hüvely flóráját.
Nekem pl. nem derült még egy csomó vizsgálat (leoltás baktériumra, gombára, vérből hormonok), hogy mi okozza a tüneteim, ezért mivel semmi elváltozás nem látható, allergiára gyanakszik. Ezmiatt le is "tiltott" minden szer használatáról.
Egészen mostanáig azt gondoltam, hogy én sem tudnék nélkülök élni, pedig nem törölgetem magam fél óránként..
az, aki már megtapasztalta, hogy okozhatnak problémákat ezek az anyagok, az tudja, hogy miről beszélsz.