Szolnoki Hetényi kórházba szülés után tényleg MINDENT vinni kell a babának? Ruha, pelus, törlőkendő? (tudásbázis)
Akinek esetleg most lesz aktuális: az állapot kb. ugyanez.
Ruhát adnak, ha akarsz vihetsz és lehet abban.
4 db pelust kapsz 1 napra, ha elrakod ami megmarad este elég is lesz, nekün nem kellett a sajátból.
Popsitörlő nincs, reggel le kell mosni a csapnál, napközben meg moshatod vagy vihetsz be popsitörlőt. Én vittem.
Popsikenőcs van. Köldökápoláshoz cuccok vannak.
Kismami csomagot (Felicitas és egy másik) is kapsz, azokban van popsitörlő minta, az is elég a kórházi napokra, ha csak az ideális 4-5 napot töltitek ott.
Szia!
Nem a legfrissebb, de talán még mindig aktuális, szóval a tavalyi állapotok szerint:
- kisruhát adnak a babának, Neked csak azt a ruhát kell vinni, amiben majd hazaviszed (+mózest, vagy plédet, vagy bébihordozót)
Ha ragaszkodsz hozzá, h már a kórházban a saját ruhájában legyen a baba, vihetsz be neki, rá is adják.
- Pelenka: 4 db pelenkát adnak egy napra, azt nem kell vinned, csak ha kevesled a 4-et. (Javaslom, ha nem fogyna el a 4 db, este tedd el szépen a szekrényedbe, mert ha van megmaradt pela, másnap reggel a vizitnél nem kapsz újabb 4-et, csak kiegészítik)
- popsitörlő: NINCS. Ott az a gyakorlat, h csap alatt mosd meg a babád fenekét (na peeeersze, mikor az ember olyan gyenge mint a harmat, meg az úlszülött is köztudottan szeret pucérkodni) Szóval, ha nem akarod napjában többször csap alatt mosni, popsitörlőt vigyél.
- popsikenőcs: TALÁN adnak, de ebben nem vagyok biztos. De ezt meg tudod oldani úgy, h viszel 1 Bepanthent, az jó a popsijára, meg jó lesz neked is, ha esetleg a mellbimbód kirepedezik, vagy sebes az első napokban.
Meg javaslom vigyél 2-3 db tetra pelenkát is, amit szopizáskor, vagy ha magad mellé veszed az ágyba, a baba alá tudsz tenni.
Azt hiszem, a 30. hét után lehet menni szülőszoba-látogatásra. A védőnő, aki ott körbevezet, elmondja azt is, miket kell/érdemes vinni a szüléshez, és tőle meg lehet kérdezni, h a gyermekágyas osztályon mi a legújabb állapot.
Még megvan a tavalyi listám, ha szeretnéd, elküldöm szívesen.
Szia!
Szerintem nem csak nálatok. Az én barátnőm a tatabányaiban szült, és ott is mindent vinni kellett. Csak ruhát adtak a babára, jó agyonmosottat. Legtöbb kórházban sajnos ez van.
További ajánlott fórumok:
- A szolnoki Hetényi Géza Kórház szülészete
- Szült valaki mostanában a szolnoki hetényi kórházban? Mik a tapasztalatok?
- Szolnok Hetényi Géza korházban szülés és ott tartózkodás témában van valakinek friss infója, tapasztalata? Köszi!
- Szolnoki Hetényi Géza Kórház
- Babát várók, akik 2016 decemberében a szolnoki Hetényi Géza Kórházban fognak szülni
- Császármetszés után sikerült már valakinek természetes úton szülni a szolnoki kórházban?Melyik orvosnál?Tapasztalatok?