Indukciós középen mindent odaéget. Más is tapasztalt ilyet? (beszélgetés)
További tapasztalatom, hogy a kis egy zónás főzőlapok élettartama nem sokkal több 2-3 évnél.
Nekem mindig ilyen van, nem tűzhely.
Szóval, hogy másfél éve használsz egy tök új indukciós főzőlapot, az kicsit fura. Ha csak sima egy zónás, akkor lassan kiöregszik.
Hogy a több zónásak hogy működnek, mennyi az élettartamuk, azt nem tudom. De a másfél éves ott sem lehet "tök új", pláne mindennapi használat mellett.
Vagy tíz éve főzök indukcióson, pontosabban 2010 ősze óta.
Nincs kifejezett indukciós edényem. Van régi zománcos is, fazék is, serpenyő is, de van szenvicstalpú is, az is többféle gyártótól.
Szóval nem, nem csak indukciós edénnyel működik, de nekem csak olyanban kap le valami egy kicsit, amelyiknek az alja nem egyenes.
Az összes edényem indukciós (más nem is működne)
Az edények alja sík, rásimul a lapra.
Alacsony hőfokon is ez a probléma van.
úgy értem, a gáznak mindegy, ha kicsit pörge is az edény alja, de az indukciósra jobb teljesen simát tenni.
Más tűzhelyeken is a sima alj használata gazdaságosabb.
Szia!
Az edényeid megfelelőek az indukciós tűzhelyhez?
Sziasztok!
Kb másfél éve használok egy tök új indukciós főzőlapot. Azt tapasztalom, hogy középen mindent odaéget, bármilyen hőfokon készítem rajta az ételr akár fazékban, akár serpenyőben.
Egy rántottát nem tudok letapadás nélkül elkészíteni akár teszek alá zsiradékot, akár nem.
Nagyon bosszantó!
Anno gáz főzölapon sose jártam így.
Mi lehet a gond?
Hogy lehet ezt kiküszöbölni?
További ajánlott fórumok:
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen az indukciós főzőlap?
- Az indukciós lapot hogy tisztítod?
- Az indukciós főzőlapokon bármilyen edényt lehet használni, vagy csak azokat, amik indukciós jelzéssel ellátottak?
- IKEA indukciós edények (OUMBÄRLIG, ANNONS, 365+)
- Kinek mi a véleménye az indukciós és kerámia főzőlapokról? Melyiket érdemes megvásárolni?