IKEA indukciós edények (OUMBÄRLIG, ANNONS, 365+) (beszélgetés)
Csak kiegészítem: éppen rendeltem az IKEA-nál újabb adag edényt: Annons készlet, 3 db-os, nem egészen 3 ezer Ft.
(Kicsit drága a szállítás, rendeltem mást is mellé.)
Biztosan meg leszel elégedve.
Vannak az olcsó Blaumann edények még, de elég nehezek, ráadásul a Blaumann fazekam leesett, és ekkor derült ki, hogy több lapból van összerakva, mert szétnyílt az oldala egy függőleges vonalban. Akkor látszott, hogy csodaszépen eldolgozták az illesztést.
Az is jó benne, hogy végül is többrétegű talpa van, egyenletesen melegszik.
Mivel mindene fém, simán be lehet tenni a sütőbe is.
A fedő fogója belül üreges, a főzőlapon nem forrósodik át, kézzel meg lehet fogni. (A sütőből kivéve azért biztosan forró!)
ha nekem lenne a közelemben IKEA, ott válogatnék megfelelő méretű edényeket. Ez az egy lábas meggyőzött. Égett már oda benne étel, mert nem figyeltem, nagyon elfőtt alóla a leve. Akkor is könnyen tisztítható volt.
(Súrolószert nem használok, csak sót.)
Nem kellenek külön edények! Már jó 10 éve indukciós főzőlapot használok. A régi zománcos edények is jók, emellett van pár olcsóbb, szendvics-talpú lábasom. Ezek azért jók, mert nem deformálódik al aljuk.
De nem kell külön méregdrága edény az indukcióshoz, csak az a lényeg, hogy mágnesezhető és egyenes aljú legyen. Ha az edény alján nincs jelzés, kipróbálom, tapad-e az aljára a mágnes. Akár a hűtőmágnes.
További ajánlott fórumok:
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen az indukciós főzőlap?
- Az indukciós lapot hogy tisztítod?
- Az indukciós főzőlapokon bármilyen edényt lehet használni, vagy csak azokat, amik indukciós jelzéssel ellátottak?
- Kinek mi a véleménye az indukciós és kerámia főzőlapokról? Melyiket érdemes megvásárolni?
- Milyen indukciós főzőlapot vegyek? Milyen kritériumok alapján válasszak? Melyik gyártótól?