Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen indukciós főzőlapot vegyek? Milyen kritériumok alapján válasszak? Melyik gyártótól? fórum

Milyen indukciós főzőlapot vegyek? Milyen kritériumok alapján válasszak? Melyik gyártótól? (beszélgetés)


8. Icus
2015. jan. 8. 13:33

sziasztok!


Most állok indukciós főzőlap (és elektromos sütő) vásárlása előőt. nagyon sokat változtak az indukciós lapok, a legutolsó bejegyzés óta. Tudtok-e tanácsot adni, hogy mire figyeljek? Milyen extrát érdemes megfizetni és melyik csak "luxus"?


Az én általam kinézett a Whirpool ACM 912BF és az AKP 288 NA sütő

2013. jan. 23. 06:08

Igen, ezt nem is mondtam, kicsit hisztis a nedvességre, mert az üveglap alatt vannak a belső vezetékei.

Ha olyasmit főzöl, ami kifuthat (mert ez is edénytől is függ), tegyél az edény és a gombok közé több réteg törlőt vagy egy összetekert konyharuhát. Nyugodtan megteheted, nem fog meggyulladni, hihi...:D

2013. jan. 19. 14:07

Sziasztok


Csak a véletlenül idetévedők kedvéért írok... Electrolux-ot vettünk. Elégedett vagyok vele, 1-2 tapasztalat: ha bekapcsolom, és mindjárt legnagyobb fokozatra állítom, sípoló-fütyülő hangot ad. Ilyenkor 1 fokozattal visszaveszem, akkor abbamarad, majd hamarosan rátehetem az a plusz fokozatot, nem lesz gond. Nem tudom, miért csinálhatja ezt..

Ami számomra még szokatlan, hogyha nedvesek az érintőgombok, akkor nem veszi be, amit akarok, ha letörlöm, akkor meg biztonsági intézkedésként kikapcsol, ezt akkor is megcsinálja, ha csak a nem használt részt áttörlöm, miközben 1 zóna üzemel... ezt is meg kell szokni.


Na egyelőre ennyi, ajánlom másoknak is az indukciósat.

5. Klauka_ (válaszként erre: 4. - Guruljka)
2012. jún. 6. 09:22

Nagyon köszönöm a válaszokat. Látod, erre pl. nem is gondoltam, hogy hány kiló a teherbírása... meg hogy hány fokonként van a hőmérséklet. Még1x köszi!!!


További tapasztalatokat szívesen fogadnék!

4. Guruljka (válaszként erre: 1. - Klauka_)
2012. jún. 6. 00:50

Szerintem is mindegy nagyjából. Szakszervize nem nagyon van, ezért nem igazán szempont, hogy melyik márka.

Külömleges edény nem kell hozzá, az a lényeg, hogy kis mágnessel kell menni edényt venni. Jó a régi zománcozott edény is, csak ne legyen nagyon vékony.

Azt érdemes megnézni, hágy kg a teherbírása az üvegkerámia lapjának. Az enyémre max. 6 kg-t lehet rakni, amiben az edény súlya is benne van. Tehát egy sűrűbb egytálételt csak kisebb család számára lehet rajta főzni, vagy el kell osztani több adagra.

Az időzítő az enyémen 24 óra, de mi a csudát főz az ember ennyi időn át? A pár perces beállítási lehetőség viszont zseniális, már nem lesz kemény a lágytojás...(ki kellett tapasztalni, az edénytől is függ, de nálam kis literes edényben, félig telt vízzel, fedő alatt 4 perc a lágytojás, 120 fokon.)

Én nagyon szeretem az enyémet, hosszasan válogattam, nekem az érintő gombos tetszett.

Az enyémen 20 fokonként van a hőmérséklet. Ha netán látsz olyat(a papírján van rajta), amin van 90 fokos hőméréklet-fokozat is, akkor azt vedd meg! Az enyémen 80 fok, 100 fok, a kettő közötti nagyon hiányzik sokszor.

3. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 1. - Klauka_)
2012. jún. 6. 00:21
Nekem Teka van, imádom.
2. 25d4b44717 (válaszként erre: 1. - Klauka_)
2012. jún. 5. 23:34

Tul. kép mindegy.Az igényedhez mérd.

Gyors és gazdaságos.

2012. jún. 5. 21:16
Segítségeteket szeretném kérni indukciós főzőlappal kapcsolatban. Azt már tudom, hogy indukciósat szeretnék, már edényeim is vannak hozzá. Szóval nem ütköztetni akarom a kerámiával vagy gázzal. Csak annyiféle van... véleményeket és tapasztalatokat várok. Köszönöm

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook