'Így', hogyan lesz meg a csomagom?! (beszélgetés)
Meredek :(
Remelem, azert mashonnan sikerl beszerezni az ajandekokat!
Hogy honnan tudta, azt passzolom. A kézbesítő csajszinak említettem, hogy csomagot várok, két játék lesz benne karácsonyra. Hogy ennek van-e köze a történetnek, talán.
Írtam az eladónak, ő adott be tudakozványt, amiben természetesen megállapították, hogy átvették. (Ez érthető, hiszen messziről, az látszik, papíron az aláírás). Ezzel a papírral bementem reklamálni. Hogy ki volt az elkövető és mit kapott, arról nem értesítettek, belső információ, ki sem adhatják, csak arról, hogy jogos a reklamációm.
A vége az lett, hogy az eladó megkapta a kártérítést, (16*4000 Ft kb.), ebből nekem a vásárolt termék árát és postaköltséget utalta vissza.
Ha úgy nézzük, a postaköltséget én fizettem, úgymond enyém volt a költség. De az is korrekt lett volna, ha a kártérítés felét visszautalja.
ez érdekes, aláírás,személyi szám,lakcímkártya ellenőrzik, akkor hogy tudta másnak odaadni
a postavezetővel beszéltél,
hát ilyen nincs! ezt biztos nem hagynám, kerítsék elő
És honnan tudta a valaki, hogy Neked csomagod érkezett?
Nem adtál be reklamációt? Derítsék ki, hogy mi történt!
Mondok csomageltűnésre cifrábbat is.
Tavaly karácsony előtt vártam a csomagot, meg is érkezett a postára. Mikor mentem be érte, közölte a kisasszony, hogy a címzett már átvette (én voltam a címzett és még nem jártam ott). Nézett nagyokat, mutatta a papírt. Én mutattam a személyimet, hogy sem az aláírásom, sem a személyi számom nem az, ami a papíron szerepel. Szóval valaki az én nevemben felvette, mintha én vettem volna át.
Ha a városban 5 kerületben van ilyen utca, akkor elméletileg végig kell mennie a csomagnak mindegyik kerületen, hogy valamelyikben megtalálja a gazdáját. :) Azért csak elméletileg, mert nem biztos, hogy mindegyik postán előveszik a névjegyzéket, hogy megnézzék, hol van még ilyen utca. Vagy visszamegy a feladónak, aki aztán újra postázhatja, hiszen most úgyn éz ki, ő hibázott.
Bár nem tudom, hogy vehette el a postáskisasszony.
En a multkor jartam ugy egy csomaggal, hgy feladtam, raadasul elsobbsegivel, par nap mulva szolt a cimzett, hgy ne ert oda. Neki azt mtak, hgy nincs ezalatt az azonosito alatt semmi. Akkor fehivtam en a postat, ahol feladtam, mta a postasholgy, utananez es vissazhiv.
Kiderult, hgy 4 nap alatt meg pesten nem is erkeztettek... Vartam/tunk. Eltelt tobb,mint egyhet,mire odaert :(
Szval, nyomuljon a felado is, hol a kuldemenye.
A csaj azt mondja, hogy neki azt mondták, hogy már itt a cucc a mi postánkont.
Nekem meg azt, hogy nincs! :-D
Ok, akkor ez egy nem létező csomag lenne? :) Olyan nincs, hogy azonosító alapján azt mondják, hogy nincs ilyen csomag. Az addig ok, hogy esetleg nem tudják hol van.
Kezd nagyon gyanús lenni ez az egész.
A csaj azt mondta, hogy a küldeményre se írta rá.. (nem értem, hogy nem nézte a postán dolgozó hölgy?!)
Az azonosítót már bemondtam a postán, nincs náluk.
A nő meg azt mondta, hogy ő is megkérdezte, ma postázzák nekem.(ma már biztos nem ;-) )
Továbbra sem értem irányító szám hiányában hogyan?!
Nekem érdekes ez a 'történet'! ;-)
Meg azt nem értem, hogy a csajtól elvette a posta.. És tovább?
Bp-en kb. 5 kerületben van olyan utca, mint amiben lakom! Hogy dől el, hogy melyik kerületbe viszik? Sorsolnak?! ;-)
Viccet félre téve, hogy van ez?
Na, az jó lesz..
A feladóvevényen nincs irányítószám, ez fix.
A 'bugyis' dolgot meg nem értem, mert amit elküldött, az ajánlott szelvény, az a zöld. Azt nem húzzák semmibe..
Feladáskor ha bugyi van és gépi a papír akkor az irányítószámnak is muszáj rajta lennie,mert a gép addig nem engedi tovább és nem nyomtatja ki a papírt.Az irányítószám nagy számokkal rajta van,
Ha máshogy lett feladva,akkor nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Postán visszajött egy csomagom, hogy a címzett ismeretlen, de a címzett ugyanarra címre kéri újra. Kit terhel a postaköltség?
- Lehetséges, hogy az ünnepek miatt csúszik a csomagom?
- Angliában hogyan tűnhetett el a csomagom?
- Mikor érhet ide a hétfőn, Pesten feladott csomagom?
- Ryanair-nél mennyire fér még bele a csomagom kézipoggyászba?
- Csomagom 2, 2 kg üzleti csomagként 1620 lesz a posta díja. Erre rá fog még jönni az ajánlás (+200 ft) vagy erre nem kell kérni ajánlást?