Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Igazi Paella (cu fructa de mare) recept

Igazi Paella (cu fructa de mare) recept


Elkészítési idő 50 perc

Az Igazi Paella (cu fructa de mare) hozzávalói:
1 bögre Risotto rízs
(arborio) de az igazi a kis szövetzsákos Arrozo bomba
12 db királyrák (nyers, főzetlen) 8-12 db fekete kagyló 6-8 db
baby polip (ára miatt elhanyagolható) 8 db
tintahal karika 1cm kockára vágva (ára miatt elhanyagolható) 3 grd
fokhagyma kés lapjával zúzva
durvára vágva 1/2 fej vöröshagyma (nagyobb méretűből) 1/2 piros kaliforniai paprika kimagozva
1x1cm kockára vágva 1/2 bögre paradicsompüré 450ml (1 kocka knor v maggi hal) 2tk
só/bors/ 1tk
füstölt őrőlt paprika/ 1 zacskó sáfrány!/ 1 dl
oliva olaj 1 karika citrom félbe vágva


Igazi Paella (cu fructa de mare)
Egy általam készített

Az Igazi Paella (cu fructa de mare) elkészítési módja:
(közepes lángon az egész főzés ideje alatt) Az olaj melegítése közben hozzáadok 1tk. sót, rádobom a tintahal kockákat, 2p pirítás után kiszedem egy tányérra. Mehet ezután a vörös- és fokhagyma. 1p később a kal.paprika is. 4. percnél a par. püré, és az összes -őrölt fűszerek.- 2p hagyom rotyogni, hozzáadom a tintahalat és a forró hal levet. Ezután a sáfrányt is hozzáadom és jól elkeverem. Hozzá szórom a rízst körkörösen, és kicsit megrázom a végén a serpenyőt, és már nem keverem meg többet. A serpenyő közepébe elhelyezek egy egész tintahal karikát, amibe késöbb egy polipot beleültetek. 5p múlva elhelyezem a rákot és a kagylókat, mint az óra számlapjait, és elosztom a polipokat közöttük. (t.hal karikába is) Miután elfőtt a rízs leve és már nem bugyog, ráteszek egy fedőt és alacsonyra veszem a gázt, 5-7p után elzárom. Minden paellának meg kell égetni az alját enyhén! Citrommal díszítem. Ez az igazi paella! Extra: (Néhol a forró olajba beledobnak füstölt ajókafilét, hamar szét olvad kevergetve, és csak utána kezdik el a főzési folyamatot.) Premium: Én 4 szál rozmaringot elhelyezek még negyedelve a serpenyőt, és így égetem fedő alatt a rízst alacsony lángon, néhány szelet chorizóval. Köszönet Carlos A.C.-nak, aki már vissza költözött Valenciába!

Igazi Paella, a tapas konyhák nélkülözhetetlen remeke!

Sokáig nem jutottam jó recepthez, kissé meg is rémültem, amikor azt láttam, hogy itt-ott a helyi "szokásoknak" megfelelően egyszerűen fittyet hánynak az eredetire és a magyar pirospaprikától kezdve a zöldborsóig, a legkülönfélébb hozzávalókat dobálják össze és nevezik el paellának.
Carlos barátom segítségével hozzá jutottam egy viszonylag átlagos, mondhatni autentikus recepthez Angliában. Két féle változata létezik: csirkés-kolbászos és tengeri herkentyűs! Én most az utóbbi receptjét szeretném megosztani, lévén, hogy egy tengerparti városból, Valenciából származik! A paellát nagyobb méretű serpenyőben főzik, érdemes nekünk is ilyet használni! Nem a legolcsóbb ételek közé sorolható, de talán megengedhető néha, egy-egy kellemes nyári estén!


Kategória: Halas ételek receptjei


Az igazi paella (cu fructa de mare) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook