Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Szálkamentes halleves recept

Szálkamentes halleves recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Szálkamentes halleves hozzávalói:
0,5 kg harcsagolyó (fagyasztott),
1 doboz halászlésűrítmény,
1 doboz ponty belsőség,
1 db csípős zöldpaprika,
2 db burgonya,
2 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
1 ek. kacsazsír,
2 ek. étolaj,
1 tk. sózott darált paprika (édes),
10 dkg levestészta
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt majoránna, fűszerpaprika, őrölt kömény, szárított petrezselyemlevél


Szálkamentes halleves

A Szálkamentes halleves elkészítési módja:
A zsiradékon megdinsztelem a felkockázott hagymákat. Pár perc pirítás után mehet bele a felszeletelt csípős zöldpaprika, a felaprított zöldségek és burgonya, a darált paprika is. Néhányat keverek rajta utána felöntöm kb. két liter vízzel, fűszerezem, és beleteszem a halászlésűrítményt is. Ha felforrt fedő alatt 20 percig kis lángon főzöm. Ezután lehet beletenni a fagyasztott harcsagolyókat. Ha felforrt a lé, mehet bele a pontybelsőség és a levestészta is. Újabb 10 perc főzés és már el is készül ez a nagyon finom és garantáltan szálkamentes halleves. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


A szálkamentes halleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook