Rumos meggyes csokigolyó recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rumos meggyes csokigolyó hozzávalói:
30 dkg aszalt szilva,
15 dkg mandula,
10 dkg pörkölt sós pisztácia,
5 ek. light baracklekvár,
3 ek. Holland kakaópor
3 cl rum,
kimagzott meggykompót
A Rumos meggyes csokigolyó elkészítési módja:
A mandulát és a pisztácia felét finomra daráltam. Egy aprítógépbe tettem, hozzáadtam az aszalt szilvát, a kakaóport és a baracklekvárt, majd formázható péppé aprítottam. A pisztácia másik felét mozsárban durvára összetörtem. A masszából kis golyókat formáltam, a közepükbe egy-egy szem meggyet nyomtam és a tört pisztáciába meghempergettem. Hűtőben akár két hétig is eláll. A tört pisztácia helyett kókuszreszelékbe is forgathatjuk a csokigolyókat. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 24. 21:06
A rumos meggyes csokigolyó elkészítési módja és hozzávalói.