Almás süti búzadarával recept


2 nagyobb alma
5 dkg búzadara
7 dkg cukor
1/2 csg vaníliás cukor
2 dl tej
2 tojás
3 dkg mazsola (vagy aszalt szilva, meggy, áfonya)
vaj
Az Almás süti búzadarával elkészítési módja:
A búzadarát kikeverjük a tojássárgájával, cukorral, tejjel, beletesszük a mazsolát és a habbá vert fehérjét. Fél órát állni hagyjuk. A meghámozott kimagozott almákat 3 mm vastagságúra vágjuk és kivajazott jénaiba terítjük. Ráöntjük a krémet, meglocsoljuk olvasztott vajjal és alacsony hőfokon előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Megszórhatjuk fahéjjal, kakaóval, csokidarával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 24. 09:16
Az almás süti búzadarával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.