Halfilé pezsgőmártással recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Halfilé pezsgőmártással hozzávalói:
80 dkg tengerihal-filé,
8-10 szem fekete bors,
1-2 db babérlevél,
fél fej vöröshagyma,
fél citrom leve
A pezsgőmártáshoz:
3 dl főzőtejszín,
1,5 ek. étkezési keményítő,
3 dl száraz pezsgő,
fél citrom leve
ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt színes bors
A Halfilé pezsgőmártással elkészítési módja:
Egy kisebb lábasban jó félliternyi vizet forraltam. Amikor már lobogott, beledobtam a babérlevelet, a felszeletelt hagymát, sóval, borssal, citromlével ízesítettem. Egy kicsit forraltam, majd lejjebb vettem a hőfokot, beletettem a halat és körülbelül 5 percig pároltam, majd félrehúztam. A mártáshoz a tejszínt a keményítővel egy kisebb nyeles serpenyőben habverő segítségével simára kevertem, a pezsgővel felöntöttem és állandó keverés közben mártás sűrűségűre főztem. Végezetül citromlével, sóval és borssal ízesítettem. Tálaláskor kiemeltem a halat a főzőléből, lecsepegtettem és tányérra tettem. Petrezselymes burgonyával körítettem és leöntöttem a pezsgőmártással. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 11. 18:33
A halfilé pezsgőmártással elkészítési módja és hozzávalói.