Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Időszakos böjt... ki csinálja? Tapasztalatok? fórum

Időszakos böjt... ki csinálja? Tapasztalatok? (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
351. libikóka (válaszként erre: 349. - Jenna3)
tegnapelőtt 16:58

Lehet,,én így eszem .

Nem direkt,,,de régóta nem vagyok éhes reggel.

Igaz ha nem vigyázol a kalóriákra,,vagy inkább a ch.- ra jobban,csak ettől még nem fogysz.

350. secret! (válaszként erre: 349. - Jenna3)
tegnapelőtt 16:42
Igen, lehet csinálni. A 16:8 aránylag könnyen tartható.
349. Jenna3
nov. 20. 20:27
Sziasztok ! Van aki most csinálja a böjtöt?:) Elég nagy súlyfelesleggel rendelkezem de nem tudom egész nap írkálni mit eszek és mit nem :) próbálok odafigyelni az étkezésemre, kérdésem az lenne hogy 16:8-as böjt akár életvitel szerűen is tartható ,tehát nincs meghatározva hogy meddig szabad csinálni?
2023. aug. 16. 15:41

Nyitottam egy új fórumot:


[link]


Aki úgy gondolja, hogy velem együtt szeretné tovább folytatni, szeretettel várom.

347. 55Judit
2023. aug. 16. 11:46
Azon gondolkoztam, mit készítsek a most leszedett padlizsánból. Csicseriborsó pörkölt lesz padlizsános raguval csípősen!😀
346. 55Judit (válaszként erre: 344. - Napsugár8)
2023. aug. 16. 11:17

Már megint provokálsz!

Senkit nem akartam meggyőzni semmiről. A tapasztalatomat írtam le az uborka tartósításával kapcsolatban, és hogy hogyan szeretem.

2023. aug. 16. 08:16
Eldöntöttem, hogy a tegnap megfőzött sárgaborsót begyúrom fasírtnak, és majd ahhoz veszem elő a fagyóból a próbaként lefagyasztott uborka-salátát. Ez ma-holnap kiderül. Kíváncsi vagyok rá. Majd írom az eredményt. :))
344. Napsugár8 (válaszként erre: 343. - Csemár)
2023. aug. 16. 08:13

Semmi gond a hozzászólásoddal, nem kell bocsánatot kérned. Minél többen, annál jobb.

Ugyanis te a fejes saláta tartósítási módjáról írtál, arról írtál, milyen tapasztalatot gyűjtöttél ezzel kapcsolatban.


Nem azon igyekeztél, hogy meggyőzz bárkit is az uborka "helyes" tartósítási módszeréről.

És azért a kettő között lényeges különbség van!

Maradj is, ha kedved tartja, ami történt, ahhoz a te hozzászólásodnak semmi köze.

343. csemár (válaszként erre: 340. - Napsugár8)
2023. aug. 16. 05:54

Nem erről van szó, én nagyon szeretem frissen.

Csak azért írtam róla, mert a fagyasztásával melléfogtam.


Egyúttal töredelmesen bocsánatot kérek, amiért hozzászóltam a témához - illetéktelenül.

2023. aug. 14. 19:59

Több mint 3 évvel ezelőtt kezdtem el próbálgatni ezt a fajta életmódot. Persze eltelt néhány hónap, mire belejöttem. Határozottan jobban érzem magam.


Ma találtam ezt a cikket. Aki esetleg azért kattintott erre a fórumra, mert érdeklődik a módszer iránt, ezt is olvassa el:


[link]

2023. aug. 14. 16:43

Úgy néz ki, hogy a mai napom igazi böjtös nap, bár még elvileg lesz lehetőségem javítani rajta.

Ebéd után szokás szerint ledőltem egy kicsit kipihenni az étkezés fáradalmait, és mint utólag kiderült, jó másfél órával később ébredtem, mint szoktam!


Elaludtam a délutáni uzsonna-időt is! És az az érdekes, hogy nem is hiányzik. Bár 17,30 körül szoktam vacsorázni, és este 19,00-ig tart az ablakom, majd látom, hogy vacsi után még valami apróságot elrágcsálok-e, vagy mára marad a két evés. :))

340. Napsugár8 (válaszként erre: 336. - Csemár)
2023. aug. 14. 16:26
Nem csodálom, a fejes saláta nekem sem kedvencem. Valahogy nem tudtam sohasem megszeretni sem frissen, sem főzve... üzemin főzelék formába rakták elénk... köszönöm, inkább éhen maradok.
339. 55Judit (válaszként erre: 338. - 55Judit)
2023. aug. 14. 14:27
Hozzáfűzöm, az uborkát üvegben eltenni fermentálva sokkal finomabb mint a fagyasztott, nem fogja ott a helyet sem, és rendkívül egészséges. Ez sem elhanyagolandó. Semmit nem kell bele tenni. A nagy üvegből csak szétrakom kisebbekbe, és megy a polcra. Télen is nyári ízek!😀
338. 55Judit (válaszként erre: 336. - Csemár)
2023. aug. 14. 11:37

Az uborka fagyasztásból kiengedve elmegy salátának, olyan mint mikor lesózod frissen és kiengedi a levet. Megfonnyad, mert a rostjait szétszaggatja a fagy. Ehető, de azért a frisstől nagyban elmarad.


Almát is aszalok szeletekben, kis fahéjjal megszórva, de azt nem fagyasztom. Megaszalom a datolyaszilvát is, mert az meg fagyasztva nem jó.

337. 55Judit (válaszként erre: 332. - Csemár)
2023. aug. 14. 11:33

Igen, a blansírozás jó módszer.

Nálam zöldség nem nagyon fér a fagyóban. Zöldbabot üvegbe teszek el. Nálam a málna, földieper, a szeder és a füge fogja a legtöbb helyet. Kevés helyet tartok fenn arra, hogy ha zsemlét sütök azt berakhassam, vagy a lángostésztát hogy ne falhassam fel az egészet egyszerre, és ha akciós csirkehúst kapok, abból tehessek be. Ma éppen a Pennyben kaptam csirkecomb filét akciósan.

336. csemár (válaszként erre: 335. - Napsugár8)
2023. aug. 14. 08:42

Ami nekem nem vált be, az a fejessaláta lefagyasztva... :-)

Uborkával nem próbálkoztam.

A füge tényleg mennyei, jól írja Judit, és az aszalt almának sincs semmi baja.

335. Napsugár8 (válaszként erre: 332. - Csemár)
2023. aug. 14. 08:19
Nekem is lassan dugig a fagyóm nyersen elrakott zöldségekkel. Fagyos állapotban forrásban levő vízbe, levesbe, vagy felmelegített olajba (de rögtön beborítani!) rakjuk, megmarad az eredeti, roppanós állaga.
334. Napsugár8 (válaszként erre: 330. - Nemer Eszti)
2023. aug. 14. 08:16

Valószínű kétfelé fogom venni: az egyik felénél megvárom míg kienged. A másik felét belerakom egy tésztaszűrőbe, és meleg vizet öntök rá, amitől hirtelen eltávoznak belőle a jégkristályok. Arra leszek kíváncsi, ezzel a módszerrel milyen lesz? Próba, szerencse. :))


Egyébként, amikor még anno az uborkát először megsóztuk, állni hagytuk, kicsavartuk, és utána tettük a cukros-ecetes salátalébe, már ezek után sem volt annyira roppanós, mint totál-nyersen.

333. Napsugár8 (válaszként erre: 330. - Nemer Eszti)
2023. aug. 14. 08:09
Oké! Majd írom.
332. csemár (válaszként erre: 331. - 55Judit)
2023. aug. 14. 07:53

Blansírozással szoktam enyhíteni azokat a "tüneteket", amelyekről írsz. (Pl. a zöldbabon meg se látszik így, ha kiolvasztják.) A sárgarépát, zöldséget főzésre használom, annak nem árt, ha nyersen kerül a fagyra. S nincs gond a kompótnak szánt gyümölccsel se, mert azt úgy teszem bele a forró vízbe, hogy még fagyos. A spenótot, sóskát konyhakészen fagyasztom kiporciózva.

Nekem főleg ilyesmivel telik meg a fagyasztóm.

331. 55Judit (válaszként erre: 330. - Nemer Eszti)
2023. aug. 14. 07:40

Én már próbáltam zöldséget fagyasztani minden félét évekkel ez előtt. -18 fokon. Fagyasztás közben a zöldségek víztartalma kristályosodik, a jég mint tudjuk tágul. A növényi rostokat tönkreteszi, ez által azok kiengedéskor lágyak, lesznek, a felolvadó folyadék bennük löttyedtté teszi a zöldséget. Hogy ezt kiküszöböljem a paradicsomot jó félig megaszalom, és a fügét is. Bár az ízük nem lesz teljesen olyan mint a frissé, a paradicsom pláne nem, de a füge mennyei finom.😀

Az üzletekben gyorsfagyasztott zöldségek vannak. Akkor a fagyasztás hatására nem érkeznek a jégkristályok kialakulni, ezért nem annyira lesznek löttyedtek a zöldségek mint a mi fagyasztási technikánkkal. Azért sokan tele rakják a fagyasztót ennek ellenére is nyáron babba, tökkel, paradicsommal, stb, nekik megfelel. Az én ízlésemnek nem.😀

330. Nemer Eszti (válaszként erre: 328. - Napsugár8)
2023. aug. 13. 22:00
Majd várom a beszámolódat, hogy milyen lesz, amikor kienged. Köszi!
329. Napsugár8 (válaszként erre: 328. - Napsugár8)
2023. aug. 13. 09:37
Jó lenne legalább annyit eltenni belőle, hogy a decemberi ünnepek alatt bővült körméretet segítene vissza-csinálni. :))
2023. aug. 13. 09:36

Uborkát, paradicsomot felszeltem, egy pici sóval, cukorral megpörgettem, citromlével meglocsoltam, és úgy, lével együtt dupla zacskóba csomagolva beraktam a fagyóba.

Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, ha kiveszem, salátaként ehető lesz-e?

327. Napsugár8 (válaszként erre: 325. - Secret8)
2023. aug. 11. 18:08

Lentebb, a 307. hsz-ben írtam egy cikkről, hogy 5 féle étel napi fogyasztása csökkenti jelentősen az úszógumit, a benne levő (viszonylag magas) K-vitamin tartalma miatt:

banán, zab, uborka, paradicsom, az utolsóra nem emlékszem.


Erről beszéltünk, hogy most még uborkát, paradicsomot tudunk enni, de esetleg télire ilyesmit eltenni. Én citromlével meglocsolva, kissé savanykásan tudnám elképzelni... Erről beszéltünk Eszterrel, hogy ki kellene próbálni, lefagyasztva milyen lenne???? (Anyósomék tejföllel + fokhagymával ízesítették. Köszönöm, a fokhagymát meg alapból nem.) :))


Egyébként vettem zabkorpát, naponta egy-két evőkanállal egy kis tejbe áztatva, olcsóbb, mint az uborka, paradicsom variációk. Télen biztos.

326. secret8 (válaszként erre: 322. - Napsugár8)
2023. aug. 11. 17:15
Soha nem teszek rá semmit. Pláne tenfölt. Karikákra reszelem és lesózom, ettől simán lesz leve. Mire a terités megvan, vagy egy 10 percet ült a hűtőben. Lehet borsozni, fokhagymázni, ki mit szeret.
325. secret8 (válaszként erre: 323. - Napsugár8)
2023. aug. 11. 17:12
Ez jó hír, ha az úszógumit (ami férj szerint nincs, mondtam, vegyen fel szemüveget) így el lehet hagyni!
2023. aug. 11. 16:53
Akkor most megyek, összedobok vacsorára 2 db magam sütötte tk. kenyér lepénykéből meleg-szenyót. A 2 db. összesen 7,5 dkg. Elég lesz az, egy kis szalámival, uborkával, sajttal megpakolva. Nem is kell több.
323. Napsugár8 (válaszként erre: 314. - Secret8)
2023. aug. 11. 16:48
Én is pont így vagyok! Nem kívánom a reggelit, ezért én is 11-19 óra között, napi 3x, max. 4x eszek. Ráadásul valahol olvastam, ha valaki így osztja be a kcal-bevitelt, a délelőtti mozgáshoz szükségeset a már korábban elraktározottból (úszógumiból) biztosítja a szervezet, mert aznap még nem kapott semmit. :))
322. Napsugár8 (válaszként erre: 315. - Nemer Eszti)
2023. aug. 11. 16:41
Ma vettem egy kisebb szál kígyó uborkát, leszelem, és mellé 1 paradicsomot felszelek. Pici cukorral, citromlével ízesítve bedugom a fagyóban próbaként. Gyakorlatilag nem akarok levet tenni rá. Majd meglátom, ha 2 nap múlva kiveszem és kienged, mi lesz belőle. Elvileg salátaként fogyaszthatónak kell lennie. Majd írom az eredményt. :))
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook