Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hűtőben tartott lángostészta fórum

Hűtőben tartott lángostészta (beszélgetés)


8. bogrács52 (válaszként erre: 7. - Turililike)
2012. szept. 8. 13:35

Én is így szoktam elkészíteni és nagyon finom!

Télen gyakranban csinálok,mert főzök hozzá teát és meg van a reggeli!:)

2012. szept. 8. 07:24

Sziasztok!

Bocs, ha leírom én is lángos receptem.

1kg lisz, 2db tojás,1 tejföl,2kk ál só,1csomag élesztő, amit tejben elkeverek,kb 4dl tej, szép lágyabb tésztát kapjunk.

Kidolgozás után kiolajozott acskóba rakom, 1-2 óra pihentetés után kis gombócokat szaggatok belőle,széthúzigálom, ás pár dl olajban kisütöm.

Több napig eláll hűtöben, csak annit kell kisütni belőle, amit frissen megeszünk.

Azért szeretem ezt a tésztát, mert semmi olajat nem szív magába. Telfölt fokhagymát, sajtot, ki hogy szereti lehet rá tenni.

2012. szept. 7. 21:10

Én nem szeretem a kefires lángost, csak a krumplisat. Ezt a receptet eltárolom hűtőben napokig is akár.

A mennyiségeket sosem mérem, csak olyan gondolomformán állítom össze. 2 kg liszthez kb 1 kg krumplit főzök meg héjában. Jó puhára főzöm, majd pucolás után törővel jól összetöröm. Jól megsózom, majd összekeverem a liszttel. Másfél cs élesztőt felfuttatok tejjel, beleöntöm, és összedolgozom. Annyi tejet adagolok hozzá, hogy összeálljon, és kemény tésztát kapjak. Megkelesztem, majd olajos kézzel kb lapostányér nagyságúra nyújtom, közben forgatom, hogy egyenletesen kerek legyen. Forró olajba teszem, többször átforgatva sütöm. Fokhagymás tejföllel megkenem, majd sajttal megszórom. Nagyon finom, és laktató ez a fajta lángos.

5. timycat (válaszként erre: 4. - Timycat)
2012. szept. 7. 20:55

pont a lényeg maradt le :DD


[link]

4. timycat (válaszként erre: 1. - Leander1)
2012. szept. 7. 20:53
Én ezt szoktam elkészíteni, a recept is írja hogy akár 1 hétig is lehet hűtőben tárolni, én a tárolást még nem próbáltam, ha lángost sütök itt lóg az egész család anyustól, nagyszülőstől :)
2012. szept. 7. 20:51

Hidegen kelesztett lángos:65 dkg. liszt,2 tojás,2 kefir,2,5 dkg. élesztő,só és kb. 2 dl víz amiben feloldod az élesztőt!

Este összekeverem,hűtőbe vele és másnap annyit sütök ki amennyit akarok vagy akár 2 nap múlva is!

2012. szept. 7. 19:24
Már én se tudom,pedig tudtam.
2012. szept. 7. 18:32

Sziasztok!


Régen, évekkel ezelőtt gyakran csináltam olyan lángostésztát, amit nagy mennyiségben begyúrtam és a hűtőben napokig elállt.

Sajnos a receptjét nem találom. Le tudná nekem valaki írni, hogy mi is kell pontosan bele?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook