Húsos krémes rétes recept
A Húsos krémes rétes hozzávalói:liszt
vaj
tej
sajt
tojás
só bors
kukorica
főtt füstölt tarja
vaj
réteslap
A Húsos krémes rétes elkészítési módja:
A vajból, tejből besamell mártást készítünk. Ízesítjük, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a kukoricát, a kockázott tarját. Átforraljuk, és dobunk bele egy tojást. A réteslapokat szétszedjük, minden lap közé bőven rakunk olvasztott vajat, a lapokat egymásra rakjuk. 3 csíkra vágjuk, majd a tölteléket háromszög alakra felhajtogatjuk. Tojással megkenjük, 180 fokon aranysárgára sütjük.
Leveles tésztával is finom.
Kukorica helyett rakhatunk bele borsót, gombát, stb.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2017. nov. 5. 18:14
A húsos krémes rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.