Hungarocell falra lehet csempézni? (tudásbázis)
szia. igen lehet. a megfelelő technológia alkalmazásával. polisztirol lap 6 helyen dűbelezve,
üvegszövet ágyazva, rabicháló dübelezve, csempe.
üdv
stefan. ne írj hülyeséget mert lessz aki elhiszi. facsavarral teherhordó falat rögzíteni?...
ilyet románoknál lehet látni, de az össze is omlik...
Szerintem nem írtál hülyeséget.
De tökmindegy, mert ez esetben a fal gipszkarton.:)
Fából is vaskarikát, ha erősen gondolsz rá, mert a titok veled lesz. S ha jedi erőd is van tyű-ha. Szerintem nem nyerő egy konyhába ez a megoldás. A kinti falra hideg-meleg hat max., ritkán esetleg nagy nyomású mosó, vagy vmit nekitámasztasz. A konyhában meg sikálja időnként az ember a falat, polcot szerel rá, azt megpakolja. Ez az erő mintha máshogy hatna. Nagyobb az igénybevétel. Aztán lehet, hogy hülyeséget beszélek, mert csak elmélet.
De tök mindegy, mert ez esetben a fal gipszkarton.
Csak kérdezem!
Ha egy házat kivülről hőszigetelnek, lapok, háló, ragasztó, szines vékonyvakolat, ugye?
Aztán akinek tetszik erre még ragasztanak falburkoló kőlapokat, vagy ezt-azt. Akkor azok hogy maradnak fent?
Ez sztem olyan, hogy vacak, labilis alapra is lehet járólapot tenni. Max fél-1-2 év múlva szétmegy.
Elképzelhető, hogy a hungarocell fölé lehet biggyeszteni a csempét, max "omlásveszély" figyelmeztetés kerül rá :)
Sziasztok!
Az én párom burkoló és kőműves!Akkor adnék pár tanácsot ami biztos és szakembertől van...
A hungarocellre se vakolni se csempézni nem lehet...
A gipszkartonra ami neked van a konyhába arra lehet rakni csempét flexibilis ragasztóval és előny ha a gipszkarton impregnált...
A hungarocell ami más néven nikecell azt nem lehet tényleg levakolni...csak úgy hogy üvegszövet háló kell rá és ragasztóval lehet megcsinálni úgy mint amikor házakat szigetelnek azt sem vakolják mert a hungarocellről lepotyog a vakolat ezért van a ragis mególdás...de akkor sem lehet csempét rárakni a nikecellre!!!Csak a gipszkartonra...de leírtam hogy arra is hogyan lehet...
Hát ennyi és ez biztos...
Konyhabútor csak odatolva lenne (alsó bútor),nem fúrva:))))
Köszi a segítséget!Most tök örülök,mert akkor továbbszépíthetem a konyhát:)
Igen gipszkarton az tuti(csak nem tudtam h van-e más nebve esetleg).
Nem szeretném ha lepotyognának róla a csempék később.
Nagyon szépen köszönöm a választ!
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki olyan mesefigurás rajzokat, amit meg lehet venni és felrajzolni a falra?
- Tudnátok tippeket adni, hogyan lehetne felfesteni mesefigurát a falra?
- Csempézett falra lehet-e rácsempézni fürdőszobában?
- Milyen festékkel lehet a falra festeni?Gyerekszobába szeretnék dekorációt.
- Milyen vízzáró réteget lehet tenni a csempe alá, esetleg a falra is?
- Hol van Miskolcon olyan parókaszalon, ahol hungarocell babafejet lehet vásárolni?