Milyen festékkel lehet a falra festeni?Gyerekszobába szeretnék dekorációt. (tudásbázis kérdés)
Sok sikert hozzá!
Ha kész a mű és van kedved, tedd fel a naplódba, kíváncsi vagyok rá.:)
Azért köszi a segítséget.:)
Valszínű mégis a temperát választom.Veszek két dobozzal az talán elég lesz.
Én csak a tubusos temperát vettem alapul...bár nem tudom, mennyibe kerül.
Ahogy moncsicsi írta, úgy lehet, hogy jobban kijöttök. Ezt a változatot nem ismertem, de jó 5let, a diszperzit az alap és ezt lehet színezni.
Kérdés, hogy mennyire élénkek a színek?
ok!
Akkor megnézem inkább azt!
Szia!
Én a diszperzitbe kevertem a temperát és egyáltalán nem kenődött el. Viszont így nem lesz olyan fényes,mint az akril festéknél.
Én is a tégelyesre gondoltam.:) Mi az OBIban vettük.
A tempera nem kenődik el, csak nagyon gyorsan fogy.:( A színezőfesték vagy paszta gazdaságosabb.
Szia!
Mi a gyerekszoba egyik teljes falát kifestettük egy jelenettel a Micimackóból. Diszperzitbe keverhető színezőfestéket vettünk, és vagy magában vittük fel a falra, vagy ha világosítani kellett valamelyik színt, akkor fehérrel kevertük, ill. egymással is kevertük a színeket. Ezek a festékek, amit mi használtunk, nem a tubusos fajták, hanem kb. 2 dl-es kis műanyag tégelyekben árulják őket. Úgy emlékszem, hogy Praktikerben vagy Baumaxban vettük, itt elég széles színválaszték volt belőle, de gondolom egy normális festékboltban sincs ez másként.
Jó festegetést kívánok:-)!
További ajánlott fórumok:
- Őszülő hajat milyen festékkel érdemes festeni?
- Lehet akvarell festékkel textíliára, vászonra festeni?
- Mivel tudok gyerekszoba falára képet festeni?
- Gyerekágyat szeretnék pirosra festeni, milyen festékkel (víz alapú)?
- Ragasztás nélkül felhelyezhető (majd könnyen eltávolítható) fali dekorációt, képet keresek gyerekszobába. Hol lehet kapni?
- Ki az a hoxa tag aki gyerekszobába készít dekorációt?