Hoxás gyűjtés? (beszélgetés)
Egyetértek.
Onnantól kezdve nem magánügy, hogy bemutatták ezt a családot a tévében, (szerintem) azzal a határozott céllal, hogy lelkiismeretfurdalást ébresszenek azokban, akinek több jut az asztalra.
Persze, mindenki elgondolkodik, pláne, akinek gyereke van, hogy "jaj szegények, milyen nehéz lehet nekik", aztán vagy a szívére hallgat és adományoz, vagy az eszére, és nem. (esetleg fordítva)
Ha adományoznál, azt gondolom, szívesen elfogadná a család.
De ha megkérdeznéd a szülőket, hogy mégis mi a búbánatnak csináltak ennyi sok gyereket.. - arra azt mondanák valószínűleg, hogy magánügy.
Csak azt nem tudod kiszűrni, hogy ki az, aki nem akar és ki nem tud dolgozni.
Én nem értek egyet az iskola padból pelenkázó mellé átpártolással, de először is megkülönböztetném azt, aki a főiskola vagy egyetem évfolymából marad ki, vagy aki középiskola alatt vagy után lesz terhes. Ugyanakkor materialistaként is azt mondom, hogy teljesen mindegy, melyik iskola melyik évfolyamában jár, igenis el kell fogadni, hogy valaki ilyen elcseszett helyzetben sem veteti el a gyerekét lelkiismereti okokból.
Így értem.
Az én véleményem a segélyekről, hogy ez a rendszer sz*r nem ér, mert nem pézben kéne a gyerekek után járó juttatást adni, legalábbis egy részét
Nekünk se segít senki mégis megodljuk, de attól még segíthetek másnak, mert egyszerűen ilyen vagyok.
Amire nincs szükségem azt nem dobom ki hanem oda adom valakinek akinek tényleg szüksége van rá.
Egyébként a munkának örülj, hogy van, mert nem mindenki ilyen szerencsés.
A rendszer szar az biztos, de ez nem feltétlenül az emberek hibája.
Te tényleg ennyire rossz indulatú vagy?
Inkább belerugsz egy földön fekvőbe mint, hogy segítenél neki. Valahol igazad van mert ez a mai világ ezt diktálja.
Csak nehogy egyszer ön hibádon kivül bajba juss.
Ez nem azt jelenti, hogy ez a család nem hibás.
Az ilyenek szülnek tovább az tuti.
Mi lenne ha 1 gyerekkel kérnék segítséget?
Ez hülyeség!
Az én gyerekem is egyke, de mindenét odaadja szemrebbenés nélkül magától. Ez nevelés kérdése!
Hüha!!!
Nem azt írtam hogy támogasd.
Most azt jól leosztottál mindenkit akik nem értenek veled egyet.
Szóval 3 gyerek a normális?
Nekem kettő van és nem anyagiak miatt csak nekem ennyi való.
Ismerek olyat akinel most jön a 8. és el sem tudom képzelni hogy mi a francra szüli észnélkül.
Hidd el normális ember nem gyesre akar szülni, de sajnos ez van.
"Vannak az 1 gyermekesek között is, akiknek azt az egyet sem kellett volna bevállalni, és van a több gyerekesek között olyan is, aki tisztességgel neveli a több gyermeket.
VAn aki azt az egyet úgy körül ajnározza, hogy életképtelen lesz, és van aki a többnek szakmát, hivatást ad."
Ezzel teljesen egyet értek! És bár nem ismerlek, de ahogy írtál magadról, az a véleményem, h akárhogyan is,de a gyermekeid Te,Ti tartjátok el, dolgoztok, taníttatjátok a gyerekeket.Kölcsön kérsz a nagyitól...az nem segély! Ha nehezen is, de fenntartjátok a családot! Nem azért szülted Őket, h ebből te is megélhess! Ne hasonlítsd magad azokhoz, akik segélyre szülnek!!!! A"levetett" cuccokkal meg semmi gond nincs!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Hány pontot gyüjtesz kb naponta a hoxán?
- Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek?
- Aki csinálta már a Rubint Réka 20perces tornáját.Tapasztalat gyüjtés kinek vált be és ki csinája?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Kacatok gyűjtése, rendszerezés, minimalizmus.
- Hogyan kell(ene) magánúton gyűjtést szervezni?