Hová érdemes most lekötésre betenni a pénzemet?Hol a legjobb a kamat? (tudásbázis)
Félre ne érts ,én nem nézem le azt aki nem Pesti.
De tény hogy Budapest tele van bankokkal,amit én nem feltétlenül tartok jónak.
Az Pest.
Az meg elég szomorú, ha Magyarország = Budapest... :-/ (már mondjuk minden jel erre utal :-( )
Szia!
Mint írtam, minden banknál, pénzügyi szolgáltatással foglalkozó cégnél hasonlók a kamatok.
A befeketetések után kamatadót kell fizetni, így az 1. 3. 4. pontban lévő megtakarítások esetében is. Tehát a kamat/hozam csökken. A kamat adó 20%.
Ha ilyeneket akarsz választani, mindenképp kérdezz rá az egyéb költségekre (számlavezetési díj, kivonat díj, stb.)
A 2. pontban írt TBSZ (Tartós Befeketetési Számla) egy új konstrukció, és kamatadó mentes, ha az előírt futamidő alatt bent hagyod a pénzed. Ha 3 évre fekteted be a pénzed, akkor 10%-os a kamat adó, ha 5 évre, akkor 0%.
Ha 3 év előtt felveszed, akkor az addig elért kamat/hozam 20%-a.
Minimum 25 eFt kell befizetni a számlára. Érdemes itt is rákérdezni az egyéb díjakra, de elvileg díjmentes.
Ez a megtakarítás is lehet betét, vagy értékpapír alapú. Vagy ilyen, vagy olyan lehet. egyszerre mindkettő nem.
1 évig a feltöltési időszak van, ami azt jelenti, hogy 1 év alatt bármennyit befizethetsz egyösszegben, vagy részletekben. Amikor lejár az 1 év (naptári!!!!, ami azt jelenti, hogy bármely év dec 31-e. tehát ha ma nyitsz ilyen számlát, akkor is 2011. december 31-ig van a feltöltési idő), onnatól indul a meg a lekötési időszak, befizetni már nem lehet.
Kamatot fizet már az első évben is.
Bármilyen részösszeg felvétel a számla megszűnésével jár.
Az értépkpapíroknál a hozam lehet negatív is, így az sokkal kockázatosabb.
Ugye nem azt akarod tudni, hogy én mit tennék?
Sosem adok ilyen jellegű tanácsokat, ez mindenkinek a saját döntése.:)
Remélem segítettem.
Kérdezz nyugodtan!
Szóval az Erste-nél dolgoztál?
Én jelen pillanatban úgy gondolom oda teszem be a pénzt.
Holnap szeretném elintézni vagy hétfőn ha lehet.
Ha bemegyek ugye fognak ajánlani megoldásokat?
Azért még átrágom én is. Mondjuk nekem a CIB oké, ahhoz, amit szeretnék.
De még az is lehet, hogy a már meglévőt is a CIB malacperselybe teszem. Még gondolkozom.
A Cibnél nincs 1 éves futamidő,nekem sajna azért nem jó.
A Quaestor-tól meg félek kicsit.
Na, én is.
Nyitsz egy számlát (ingyenes), berakod pénzt és egy év múlva felveszed.
Örülsz.;)
Ennyi.
Én majd október tájékán tervezem, remélem még akkor is ennyi lesz a kamat.
De mit szeretnél?
Van egy nagyobb összeged és azt lekötni?
Questor diszkont kötvény, és ott van, hogy
"Az alábbi előnyöket nyújtja Önnek".
Alatta felsorolás, és a 6. pontban van, hogy "Megvásárlásához mindössze érvényes számla szerződéssel kell rendelkeznie nálunk."
További ajánlott fórumok:
- Hova lenne érdemes beforgatni a megtakarított pénzemet?
- Mennyi idő alatt kaphatom vissza a pénzemet, feljelentettem!
- Megtakarított pénzemet szeretném megtisztíttatni, illetve hallottam, hogy vannak, akik le tudják a rontást róla venni. Ismer valaki ilyent?
- Nem akarják visszautalni a pénzemet, mi a teendő?
- A postás a pénzemet jövő héten hozza, fel tudom venni, ha ma bemegyek a postára?
- Vateráról vásároltam, hogyan tudom visszakérni a pénzemet?