Hormonzavar (mivel gyógyítható?) (beszélgetés)
Hello!
A Dianet nem is szabad tartósan szedni... Nekem is voltak gondjaim, és a Gracial oldotta meg :) :) 10-15 évig biztonsággal szedhető!
Tartható a tabletta szükséges rossznak, de ha megnézed, az egész világ felfordult, akkor is stresszel a testünk, amikor a tudatunk már fel sem fogja. Nekem a stressz miatt nem termelődik valami, ami a ciklust szabályozza. (Már nem emlékszem mi...)
A fogamzásgátlónak vannak előnyei is. Azokat is mérlegeld alaposan. Például egyes rákos megbetegedések kisebb számban fordulnak elő. Megszünteti a lelki nyavalyákat is okozó PMS-t. Stb. Szóval a döntés előtt ezeket is vedd figyelembe, és szerintem ne szedj Dianet, hanem valami korszerűt.
(Tudom, hogy az enyém sem a legkorszerűbb már, de én sokfajtát próbáltam, mire ez bevált.)
Szia
Pont azért hagytam abba mert párom nem is volt akkor meg arra gondoltam amit te mondtál hogy nem megoldás egy életen át a tabletta.
Szia! én 21 éves vagyok. nekem most volt egy kis hormonzavarom, post a tabletták miatt, érdekes, nem? :) én sem tudom, miért, felmondta a testem a szolgálatot :)
Azóta abbahagytam, és minden rendben, sokkal jobban érzem magam, a kedvem is jobb.
Azt nem derült ki, hogy csak a "szőrösödés" a probléma, vagy más is.
Én azt tudom javasolni, hogy ha nincs párod, hagyd abba a gyógyszert. Ne érdekeljen, hogy szőrösödsz, van borotva, gyanta, de hormonrendszered csak egy van! Én is gyakran epillálok, kb 3szor gyakrabban, mint mások, de ez van. nekem gyógyszer után gyógyszer jott, de a dokival megállapodtunk, hogy nem szabad kísérletezgetni.
De azt írtad, h a Diane35 bevált, akkor nem értem, miért hagytad abba. Egyébként meg nézd meg, lehet, hogy az új tabletta összetétele ugyanaz, mint a régié. Amikor pedig abbahagyod a tabit, akkor mégjobban felborul a rendszer, azért is késett a menstruációd.
Kamaszkorom óta hormonzavaros vagyok.
Ez úgy kezdtett megnyilvánulni hogy korán kezdtem menstuálni 10évesen és korábban nőtt meg a mellem mint másoknak és erősen szörösödtem.
18 éves koromban hallottam egy rádió műsorban hogy fogamzásgátló tabletta megszünteti a szörösödést. Elemntem a nőgyógyászhoz felírta a Diane35 nevű fogamzásgálót és azt szedtem majdnem 24 éves koromig.
Egyszer hagytam abba és akkor nem jött meg egész nyáron.
Kiviozsgáltattam a hormonjaimat(sok hálapénz kellett egy nyamvadt vérvételhez) és kiderült hogy magas a tesztoszteron szintem. Erre hogy helyre jöjjön újra Diane35. Bár semmi sem hozza helyre tudom.
3 hónapja pedig Belara nevűt írt fel az orvos úgy hogy én ott sem voltam. (anya akarta felítani nekem a Diane35-öt mert úgyis kellett mennie)
De félek és tudom hogy ez nem állapot mert nem megoldás a fogamzásgátló csak sajnos a szükséges rossz.
Ha valakinek van hasonló tapasztalat szeretném megkérni hogy mesélje el nekem.
Szeretnék majd kisbabát is de a fogamzásgátló szedése tudom hogy káros és a hormonokat kellene rendbetenni.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható?
- Ma derült ki, hogy apukám gyógyíthatatlan beteg, a párom pedig elment bulizni
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség
- Mivel előzhetném meg a migrén-rohamom, vagy mivel gyógyíthatnám?
- Kötötött, merev hátizomzat, ami fájdalmas, mivel gyógyítható?
- Mivel gyógyítható a fekély?