Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a méhcsípésre? (tudásbázis)
Megoldódott? Találtatok méhészt, vagy kifüstöltétek őket?
Egyébként meg szivesen. Méhész létemre én se repkednék a boldogságtól, ha beköltözne egy raj. :)
Ilyenkor otthagyták a méhek a kaptárat???
Méhészt keressetek, aki segít.
Ha nincs, akisegíthet, és a kőzeli méhész szövetség se tesz semmit,akkor (ha zárt helyen van), le lehet kénezni őket,(lehet venni kén szalagot, meggyujtani, aztán hagyni pár orát míg hat) attol elpusztulnak. Amugy se hiszem, hogy tulélnék a telet élelemkészlet nélkül.
Szerintem ez nem allergiás reakcio, hanem természetes reakcio a csípésre. Ha legközelebb megcsípi, már nem feltétlen lesz ilyen reakcioja. Ugyanis az első csípésnél termel a szervezet ellenanyagot is.
A lányomnál hevesebb reakcio alakul ki, még szunyogcsípéskor is.
Az allergia évek multán is kialakulhat, ugy, hogy az előtt nem volt. Független a csípések számátol.
Egyszerre több (10-30) csípéstől kaphat sokkot a szervezet, akár hányással, rosszulléttel. Ilyenkor már nem árt orvoshoz fordulni, pláne, ha el5tte még nem volt méhcsípése.
Mi már ellenálloak vagyunk, kb. olyan, mint másnak a szunyogcsípés.
és a méhcsípés, ha nem allergiás az illető, egészséges is. A fenistil cseppek meg tényleg jok, mi is a szunyogokra használjuk.
2x20 csepp az nagyon sok, én szedek napi 25öt :S
súlyának a felét lehet gyerekeknek de receptre le csak kapni
Házidokinál lehet kérni kivizsgálást, hogy allergiás-e?
Félek, hogy ha legközelebb megcsípi, nem ússzuk meg ennyivel...
dagadás és fulladás az allergia jelei
Anyum rögtön adja be magának az injekciót.
úgy tudom nem az első csípésnél alakul ki az allergia és minden további csípésnél már erősödni fog.
gondol azért dagadhatott be mert még nagyon érzékeny a bőre. én fiamnak a szúnyogcsípés is földagad :(
kented neki, tettél rá ecetet?
Adtam neki ma is, rögtön, ahogy észrevettem a dagadást. Meg úgy tudom, ecettel kell borogatni? Azzal borogatom. Vagy a sima víz is jó?
Ki lehet vizsgálni, hogy tényleg allergiás-e rá?
Igen, én is azt gondolom, hogy rögtön bedagadt volna, de elképzelhető, hogy a szervezete csak mára sokalt be.
Én is tudok akár napokig is hordani bizsut, de van olyan, hogy 2 perc alatt kiötéses leszek.
Az unokatesóm allergiás a méhcsipésre. Neki rögtön dagad, majd jön a fulladás. Neki van szurija, amit ilyenkor be kell neki adni, mert nem élné túl a kórházig tartó utat. Kalciumot mindenképp adj a gyereknek, és borogasd! Ha javul akkor nincs teendőd, de ha nem akkor doki!
Csak azért kérdezem, mert a kisfiam tegnap reggel a lábfejénél oldalt megcsípte egy méhecske. Adtam neki calciumot, biztos ami biztos, mert előtte sosem volt méhcsípése.
Tegnap nem is volt semmi baj, se dagadás, se semmi. Erre ma be van dagadva az egész lábfeje, de úgy, hogy se szandált, se papucsot nem tud felvenni.
Arra gondoltam, hogy ha allergiás lenne rá, akkor az már tegnap előjött volna, vagy nem?
Vagy akkor miért dagadt fel ilyen csúnyán?
További ajánlott fórumok:
- Gyerekem tejallergiás születése óta, azt mondta a doki, adjak neki szója vagy rizstejet, hol lehet ilyet venni?
- Szerintetek kínai kajára lehetek allergiás?Többi lent....
- Van köztetek méhcsípés allergiás?
- Honnan lehet tudni, hogy melegkiütéssel vagy allergiás bőrreakcióval van-e dolgunk? (2 éves gyerkőc)
- Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a darázscsípésre?
- Honnan tudhatom meg hogy kisfiam allergiás-e valamire?