Van köztetek méhcsípés allergiás? (tudásbázis kérdés)
Nekem még gyerekkoromban csípte meg az arcomat egy méh vagy darázs.Felpuffadt az egész arcom és nyakam,kórházba kellett vinni,ahol kaptam vénásan valami injekciót,meg calciumot.
Persze az élet olykor felülírja a szabályokat... :-)
Úgy tudom, első alkalommal nincs súlyos reakció, mert allergia csak arra alakulhat ki, amivel minimum egyszer már találkozott a szervezet. Amúgy logikus is, hiszen mitől tudná a tested, hogy túl kell reagálni valamit, ha még nem ismeri? Én így tanultam az eü. suliban anno.
Pont 6 éves voltam mikor először megcsípett.Nekem akkor is mint most is egész testre kiterjedő zsibbadással kezdődik,és utána a fulladás.Sajnos én sem tudom,hogy örökölhette-e a lányom,de a dokik szerint elég nagy rá az esélye.
Első esetben is lehet súlyos sokk, és van esély mire kiér a mentő? Mondjuk ez kisváros, itt azért jönnek hamar, csak fél az ember...
A párom allergiás a méh és darázscsípésre, dagad a lába, vagy a keze, ahol megcsípi, nyakát még gyerekkorban, de akkor arra nem volt még allergiás, később alakult ki.
Van egy kisfiunk, 6 éves. A penicilin érzékenységet örökölte az apjától, de én a méh/darázs miatt félek nagyon nagyon. Szúnyogcsípésre is tud a gyerek rosszul reagálni, főleg permetezés után dagad.
Mi van ha először csípi meg a darázs?
Na, pont ezért nem lehet 15ezerért drága az az injekció, bárhogyan is nézem...
Hát, az érdekes az volt, hogy 0 vérnyomással, összeomlott keringéssel még észleltem a külvilágot, csak reagálni nem tudtam semmit.
Hát az komoly halálfélelem lehetett. :((
45 perc alatt értek ki hozzám a cca 8 perces útról.
szerintem egy életmentő dolog nem lehet elég drága...
Erre már én is gondoltam!! :D
Kérj ilyet a családodtól szülinapra.. Bután hangozhat, de akkor megvan, és biztonságban leszel!:)
Félreértesz! :) Nem idegenkedek tőle,sőt nagyon jó lenne,de sajnos nekem nagyon drága.
Én sem indolok el soha epipen injekció nélkül.
Amíg nem volt mindig nálam, addig évente egy csípészt mindig szereztem, miótan van nálam, azóta nem kellett használnom! :D Így már nem olyan drága ;)
Sajnos egy csomó ilyen dolgot azért nem támogat a tb, mert a gyógyszergyártó nem kéri, hogy tb-re is elérhető legyen - mert akkor önkényesen nem változtathatják az árát. Általában olyan dolgok tartoznak ide, amiket nincs mivel helyettesíteni.
Én se bíznám magam csak a mentőkre - mert sok esetben a mentőorvos/-sofőr jószándéka is kevés, hogy időben oda tudjanak érni...:( Nálunk pl. tavaly nyáron történt egy haláleset a városban - a két mentő, ami a körzetben szolgálatban volt épp egy autóbalesetnél meg egy szülésnél volt, és így esélye sem volt kiérnie a "legközelebbi" mentőnek egy gázoláshoz, mert az is túl messze volt...
én bizony nem paráznék meg kínlódnék bedagadt torokkal meg légszomjjal segítség nélkül, nem értem, miért idegenkedsz ettől az injekciótól
Kirándulni is csak olyan helyre járok,ahol tudom hogy 10 km-en belül van kórház.Eddig mindig kiértek 15 percen belül.A mentősök sok esetben jobban tudják a dolgukat mint a kórházban..sajnos..
én nem bíznám magam ilyen esetben a mentőkre, biztos, hogy hordanék magammal ilyen injekciót, ki tudja, mennyi idő alatt érnek ki értem, nem?
Igen,nagyon drága ez az öninjekció,a tb nem támogatja,és van aki ezért hozzá sem jut.Nekem egy olcsóbbat írtak fel,de az meg súlyos tachicardiát okoz,úgyhogy marad a mentő.
Anafilaxiás sokk esetén engem 3 éve mentő vitt kórházba, kaptam adrenalint, amitől 200 volt a pulzusom 1 napig. 14-15 ezer ft körül van egy ún. epipen injekció, amit magaddal hordhatsz, és ha baj van, a mentők kiéréséig életmentő lehet. Combizomba kell beadni és hívni a mentőket.
Nekem most szombaton sikerült összeszednem a negyedik csípésem.A lábamat csípte meg egy percen belül zsibbadtam,5 perc múlva már a torkom is dagadt.Megint rohammentő vitt a kórházba.Rengeteg injekciót kaptam megint,de most legalább nem aludtam 72 órát...
De látom mindenkinek más tünetet okoznak ezek a repülő szörnyetegek.
Rögtön bedagad a helye,nyáron állandóan van nálam Calciumusc,amit azonnal megiszok.Még nem volt súlyos problémám miatta.
Utoljára gyerekként csípett meg, akkor még nem volt bajom tőle.
Engem nem méh hanem darázs csípett meg tavaly ( gondolom hasonló) a bokámat rettentően fájt, nem akart múlni, hiába tettem rá ecetes borogatást. Egyre nagyobbra duzzadt az egész bokám, másnapra már gyönyörű piros is volt, majd lila, ekkor mentem el a bőrgyógyászatra, írtak fel allergia gyógyszert és szteroidos krémet. Még ráállni is alig bírtam, 3 nap alatt múlt el kb.
Unokatestvérem allergiás a méhcsípésre - úgy derült ki, hogy kertben festették a garázs ajtaját, megcsípte egy méh, kapkodni kezdett a levegő után, bedagadt a nyaka is (a kulcscsontjánál csípte meg a darázs). A szomszéd gyerekorvos rohant kálcium-injekcióért, amitől a roham elmúlt, de még napokig narancs-méretű volt a csípés helye...
Nektek mi a tünet csípés után és milyen kezelést kaptok utána?
Van köztetek méhcsípés allergiás?
További ajánlott fórumok: