Szerintetek kínai kajára lehetek allergiás?Többi lent.... (tudásbázis)
Köszi mindenkinek!
Én többet tutira nem szem kínaiban de a családomnak se hagyom hogy ott egyenek!
Szerintem nagyon pocsék a magyarországi kínai kaja.Mindent tele tesznek képosztával,hagymával és felöntik szósszal,hogy soknak tűnjön a mennyiség.
Abba a szószba teszik az msg-t.Az egy fehér por,nagyon sokan allergiásak rá.
USA-ban teljesen más a kínai kaja.Szinte semmi nem szószos.SOKKAL FINOMABB!Az ittenit utálom!
Hopp,jut eszembe!Egy ismerősöm volt kint nem rég Pekingben és külön elmondták nekik,hogy eszükbe ne jusson utcai árustól ételt venni.Ott kint ugyanis nincsenek közegészségtani szabályok,sem akik betartassák azt.Na,ezzel a bázistudással jönnek ide főzőcskézni...:S
A nyersételek parazitás bulija minden konyhára igaz amúgy...Rizikó a köbön.
Pff...Passz.De nagyon szidta mindkét tanár.Az egyik mondom: hosszú évek terepgyakorlatát mondta.És nem kiöregedett,hanem csak eljött tanítani,a másik meg hosszú éveket dolgozott laborban,szóval van neki experience in vitro...:P
Ja,én sem eszek ott,az tuti...Inkább passzolom.Pedig én is nagyon szerettem.De az is igaz,hogy kevés helyen készítik el jól,hiába kínai a szakács.Mindegy.A parazitás buli a nyers cuccokra vonatkozik.A többi meg a rakás fertőveszélyre.:(
KÍNAI ÉTTEREM SZINDRÓMÁnak hívják, én évekkel ezelőtt hallottam róla először,
itt utána tudsz nézni, mi is okozza:
Fú,ne tudd meg...Kaja maradékok rászáradva a földre,a koszos,épphogy nem mászik ételmaradékos vödrök a földön mindenhol,kosz,mocsok.Ez elsőkezes info,mert aki tanította a közeget,hosszú évekig járt terepre ellenőrizni.Azt mondta,hogy iszonyú...Meg a férjem is szakács,ahol dolgozott sokfele,mindig volt mellettük kínais és azokhoz állandóan járt az ÁNTSZ,büntetett is rendesen.Nem véletlenül járnak a nyakukra sűrűn...
Mikrobiológiából pedig akkor volt róluk szó,amikor a parazitákról tanultunk.Ne ecseteljem,hogy mit,ugye?
Én csak egy helyen veszek ilyen keját.De az mindig tele van....
Nem hiszem hogy it mernének ilyenekkel játszani.Elég jó helyen is van.Plussz nekem ezek a tüneteim el múlnak ha meg iszom a calciumot.Nem maradnak meg napokig.
Szia!Nem a kínai kajára vagy allergiás,csak az ízfokozóra (msg) ,amit hozzáadnak.
Ha legközelebb mész kínai étterembe,szólj,hogy a kajádba ne tegyenek ízfokozót!!
Én a szójaszószra gondoltam,,mert ezek tocsognak a szftban ami meg tuti hogy szója...
Amúgy ha a paradicsomosat eszem attól semmi bajom.
További ajánlott fórumok:
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?
- Mire allergiásak az ekcémások? Mitől alakulhat ki az ekcéma?
- Receptek allergiásoknak
- 2, 5 éves fiam valószínűleg allergiás, piros a szeme, fújja az orrát és egész nap ordít miatta!
- Állandóan krákognom/köhögnöm kell, mire lehetek allergiás?
- Mire lehetek allergiás?