Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szerintetek kínai kajára lehetek allergiás?Többi lent.... fórum

Szerintetek kínai kajára lehetek allergiás?Többi lent.... (tudásbázis)


1 2
2010. máj. 23. 21:43

Köszi mindenkinek!

Én többet tutira nem szem kínaiban de a családomnak se hagyom hogy ott egyenek!

30. kakukkfű (válaszként erre: 29. - Zebracsikó)
2010. máj. 23. 20:31
Igen,natrium glutamát!
29. zebracsikó (válaszként erre: 28. - Kakukkfű)
2010. máj. 23. 20:21
nátrium glutamát nevű ízfokozó , igen!
2010. máj. 23. 20:08

Szerintem nagyon pocsék a magyarországi kínai kaja.Mindent tele tesznek képosztával,hagymával és felöntik szósszal,hogy soknak tűnjön a mennyiség.

Abba a szószba teszik az msg-t.Az egy fehér por,nagyon sokan allergiásak rá.

USA-ban teljesen más a kínai kaja.Szinte semmi nem szószos.SOKKAL FINOMABB!Az ittenit utálom!

2010. máj. 23. 19:53

Hopp,jut eszembe!Egy ismerősöm volt kint nem rég Pekingben és külön elmondták nekik,hogy eszükbe ne jusson utcai árustól ételt venni.Ott kint ugyanis nincsenek közegészségtani szabályok,sem akik betartassák azt.Na,ezzel a bázistudással jönnek ide főzőcskézni...:S


A nyersételek parazitás bulija minden konyhára igaz amúgy...Rizikó a köbön.

26. a9986bef96 (válaszként erre: 23. - Crimson)
2010. máj. 23. 19:49

Pff...Passz.De nagyon szidta mindkét tanár.Az egyik mondom: hosszú évek terepgyakorlatát mondta.És nem kiöregedett,hanem csak eljött tanítani,a másik meg hosszú éveket dolgozott laborban,szóval van neki experience in vitro...:P

Ja,én sem eszek ott,az tuti...Inkább passzolom.Pedig én is nagyon szerettem.De az is igaz,hogy kevés helyen készítik el jól,hiába kínai a szakács.Mindegy.A parazitás buli a nyers cuccokra vonatkozik.A többi meg a rakás fertőveszélyre.:(

2010. máj. 23. 19:43

KÍNAI ÉTTEREM SZINDRÓMÁnak hívják, én évekkel ezelőtt hallottam róla először,

itt utána tudsz nézni, mi is okozza:


[link]

24. 31b7b5919f (válaszként erre: 21. - A9986bef96)
2010. máj. 23. 19:42
Azthiszem most elvetted a kedvem egyéletre a kínaitól.Mondjuk ez miatt az érzés miatt amúgy sem terveztem a közeljövőben hogy eszek de ezek után nem is fogok!!!
23. Crimson (válaszként erre: 21. - A9986bef96)
2010. máj. 23. 19:41
Hát tudom, hogy undorító de engem érdekelne...főleg azért mert én szeretem a kínai kaját, én nem is tudtam, hogy ilyen körülmények vannak :S Nem is gondoltam ilyenekre. És ez a bevásárlóközpontokban lévő kínai kajáldákra is jellemző?
2010. máj. 23. 19:36
De babianyu!Kérj egy allergológiai kivizsgálást.Ne hagyd annyiban! ;)
21. a9986bef96 (válaszként erre: 12. - Crimson)
2010. máj. 23. 19:35

Fú,ne tudd meg...Kaja maradékok rászáradva a földre,a koszos,épphogy nem mászik ételmaradékos vödrök a földön mindenhol,kosz,mocsok.Ez elsőkezes info,mert aki tanította a közeget,hosszú évekig járt terepre ellenőrizni.Azt mondta,hogy iszonyú...Meg a férjem is szakács,ahol dolgozott sokfele,mindig volt mellettük kínais és azokhoz állandóan járt az ÁNTSZ,büntetett is rendesen.Nem véletlenül járnak a nyakukra sűrűn...

Mikrobiológiából pedig akkor volt róluk szó,amikor a parazitákról tanultunk.Ne ecseteljem,hogy mit,ugye?

20. 31b7b5919f (válaszként erre: 18. - Eriszta)
2010. máj. 23. 19:32

Én csak egy helyen veszek ilyen keját.De az mindig tele van....

Nem hiszem hogy it mernének ilyenekkel játszani.Elég jó helyen is van.Plussz nekem ezek a tüneteim el múlnak ha meg iszom a calciumot.Nem maradnak meg napokig.

2010. máj. 23. 19:29
Ha az ananászosat eszem akkor nincs semmi.Csak az olyat amiben bab meg káposzta meg hagyma van és ilyen barna szsszal van leőntve.Ezért hittem azt hogy a szójszósz a bűnős.
2010. máj. 23. 19:29
Ezek szerintem "mérgezéses" tünetek, akkor lehet ilyen, ha szervezetednek ismeretlen húsból állították össze az ételt, ami nem ritka a kínai gyorsbüfékben. Nekem is volt egyszer egy hasonló tünetekkel járó, csak még egy hirtelen, erős fejfájással és hidegrázással is járt. Orvos szerint romlott húsból történt mérgezés, nagyon sokszor ugyanis felhasználnak pl.elpusztult madarakat is a kínai büfések, vagy egyéb állati húsokat, ami emberi fogyasztásra nem alkalmasak. Biztos vannak "normális" büfék is, de én azóta semmilyen kínai kajával nem próbálkozom. Majdnem egy hétig voltam beteg, antibiotikum, meg minden. De ez csak az én tapasztalatom.
17. kakukkfű (válaszként erre: 10. - 31b7b5919f)
2010. máj. 23. 19:26

Szia!Nem a kínai kajára vagy allergiás,csak az ízfokozóra (msg) ,amit hozzáadnak.

Ha legközelebb mész kínai étterembe,szólj,hogy a kajádba ne tegyenek ízfokozót!!

16. 31b7b5919f (válaszként erre: 15. - Macsusz77)
2010. máj. 23. 19:22

Én a szójaszószra gondoltam,,mert ezek tocsognak a szftban ami meg tuti hogy szója...

Amúgy ha a paradicsomosat eszem attól semmi bajom.

2010. máj. 23. 19:15
A szójaszósz nagyon allergén!!
2010. máj. 23. 19:15
lehetsz!! nem vagy allergiás valamelyik csontos héjúra véletlenül?? (mogyoró, földimogyoró, dió)
13. 31b7b5919f (válaszként erre: 11. - A9986bef96)
2010. máj. 23. 19:10
Erre ém is kiváncsi lennék.Már mint miket hallottál??
12. Crimson (válaszként erre: 11. - A9986bef96)
2010. máj. 23. 19:09
Miket például?
2010. máj. 23. 18:58
Hát...az a helyzet,hogy nálunk közegészségtanórán is és mikrobiológia órán is iszonyú híreket közöltek a kínai konyháról,amik itt nálunk működnek.Azóta kerülöm.
10. 31b7b5919f (válaszként erre: 8. - Crimson)
2010. máj. 23. 18:55
Többet nem eszem kínait az tuti.Nagyon sajnálom,mert amúgy nagyon szeretem.
9. 31b7b5919f (válaszként erre: 7. - Vigyorex6)
2010. máj. 23. 18:54
Akkor nem én vagyok így egyedül.Pollen allergiám van talán ezzel is össze függ nem tudom.Nagyon ilyesztő tud lenni ez az érzés.Volt olyan egyedül voltam itthon a kisfiammal.Megettem és elkapott ez az érzés.Tiszta halál félelmem volt.Erőt vettem magamon a gyerek miatt és gyorsan ittam egy calcium tabit.Utána lettem jobban.de nagyon megijedtem.
8. Crimson (válaszként erre: 6. - 31b7b5919f)
2010. máj. 23. 18:53
Pl. a szója szószt annyira én se szeretem, ha sok van belőle egy kajában akkor én kicsit émelygek tőle.
7. Vigyorex6 (válaszként erre: 6. - 31b7b5919f)
2010. máj. 23. 18:50
Vagy talán az olaj, esetleg fűszer, vagy fűszerkeverék. Az én gyomrom mindent bevesz, pl pacalt bármikor tudok enni nagy mennyiségben is, de a kínaitól rosszul leszek. Hányingerem van, meg szédülök utána.
6. 31b7b5919f (válaszként erre: 5. - Crimson)
2010. máj. 23. 18:48
MIndig olyat eszem amiben van hagyma meg káposzta.De mivel ezek nagyon szftossak arra gondoltam talán a szója szósz lehet a kiváltója ennek...
2010. máj. 23. 18:47
Konkrétan egy fajta kínai kaja vagy az összes kínai kaja vált ki ilyet?
2010. máj. 23. 18:46
Eddig nem volt gond,Illetve ezt úgy két hónapja vettem észre.Régebben simán ehettem kínait nem volt ez.
2010. máj. 23. 18:45
Észre vettem hogy amikor kínait eszem rá 15-20 percre először a gyomroban ,majd a melkasomban és a torkomban zsibbadást és nyomást érzek.Ez addig megy míg a fejem is lezsibbad.Akkor szokott rendeződni ha kicsit ledőlök és iszom egy pohár kálciumot.Szerintetek mi lehet ez??
2010. máj. 23. 18:44
Lehetsz, mit érzel, miben nyílvánult meg?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook