Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Sok mindent kipróbáltam én is anno, és nálam sem mozdult semmi. A Dukánnal 2,5 hónap alatt lement 8 kg, tisztességgel végig csináltam mind a 4 szakaszát. Azóta már más módszerekkel is szépen-lassan csordogál lefelé rólam.
Nem lesz durva, ha nagyon hiányolod a kenyeret, tésztát: a napi zabkorpa adagodat egy tojással, pici sóval össze, és megsütöd palacsintának. Ha kicsit vastagabbra sütöd = kenyérpótló, ha normál vastagságú = felcsíkozva lehet belőle túrós tészta, diós tészta, ... De egyébként mindent keményen betartottam. Akkor menni fog!
Anno nekem is a Dukán segített, a sok-sok többletből a legelső 8 kg-ot 2,5 hó alatt ezzel a módszerrel sikerült leadnom. Utána már ment másik fajtával is szépen, lassan, komótosan.
A Dukánt azért hagytam abba 2,5 hónap után, mert a gyümölcsöket abszolút tiltja, nem akartam úgy nekimenni a télnek, hogy ősszel nem tankolok be belőlük. :))
Egyébként ha már eddig vártatok a komoly próbatétellel, legalább a karácsonyi ünnepeket megvárnám a kezdéssel. Ott lesz a rengeteg finomság, és a Támadás időszakban még zöldséget sem lehet enni, nemhogy süteményt, és hasonló finomságokat!!! Gondoljátok meg, komoly erőpróba lenne, nemcsak nektek, a családnak is, akikkel egy asztalnál ültök. :))
Sziasztok 😊 nagyon régen jártam erre , de látom mindig vannak aktuális tagok , akik csinálják vagy leporolják ezt a diétát .
Én is ezzel változtattam meg az életemet , étkezésemet , és szeretem mai napig( - 20 kg ) Néha elszalad a ló , de a Dukan mindig kihuz a sz@rból 😃
Szóval hajrá csajok ,nekem valahol még megvan a naplóm is amit akkor írtam , benne sok recept és ötlet 👍🏻
Sok sikert mindenkinek , ezzel tényleg sikerülni fog ! 😊
Ez a lényeg, hogy mész, mozogsz. :)
Ma én is nekiveselkedem; annyi, hogy nem "támadó" nappal kezdek (reggeli tojás-sajt mellé eddig megettem egy harmad zöldpaprikát); de legalább az esti pizza csábítását megúszom. Annyi a taktika, hogy barátomnak olyan ételt készítek estére, amit ő szeret, én nem, így remélhetőleg ki tudom kerülni a beleevést.
Már egészen pontosan nem emlékszem, valamikor a tél vége felé (febr. vége, március eleje??) kezdtem el, két és fél hónapig csináltam a II. szakaszt, (nálam 8 kg ment le), utána áttértem a III.-IV. szakaszokra éppen a gyümölcsök hiánya miatt. Még éppen elcsíptem szeptember közepétől a nyár utolsó gyümölcseit, hogy mielőtt a tél beáll, feltöltsem magam velük.
Másrészt, ha csinálod a Dukánt, és véletlenül esetenként lecsúszik egy-egy szem alma, szilva, grapefruit, hasonló, kevésbé cukrozott gyümölcs, hát majd annyival kevesebbet fogysz, vagy éppen annyival többet tornázol. :))
Azért a Dukan is jó megfogja a ch-T ha jól olvastam, még talán jobban mint a másik kettő csak nem olyan hosszan:(
A gyümi a legfájóbb pont nekem a ch csökkentett diétákban.
A keto leírásából azt vettem ki, hogy nagyon kemény napi edzéseket javasol a táplálkozási megszorítások mellé. Tehát az én esetemben (korom, lábom, stb. az szinte kizárt.
A atkins, ha jól emlékszem a napi ch-t jóval 100 gr alatt tartja. Biztos hogy képtelen lennék napi 30-50 gr ch-val beérni.
Így belevágtam a Dukánba, bár az sem sétagalopp, de mégsem éreztem ennyire szélsőségesnek, mint az előzőeket: alapjaiban fehérjével bombázza a szervezetet (hús, tojás, gomba, sovány!!! tejtermékek, és majd a lépegetős szakaszban a zöldségek, és minimális ch!! ) Az egész kúra alatt mennyiségi korlát nincs, de ha komolyan gondoljuk a fogyást, célszerű mellé-tornázni, (vagy gyalogolni, akármi!), csak a napi záró egyenleg legyen deficit.
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(