Hol tudok venni kakaóbabot? (natúr, nem kandírozott...stb) (tudásbázis)
Arra jutottam, hogy a nyers kakaó bab töretet legjobb enni. Jobban bejön mint az egész szem.
Pl. mai vacsorám fél doboz kaukázusi kefir, benne 1 ek. kakaó bab töret, 1 ek. tönkölykorpa, fél marék málna a fagyóból, 1 ek. méz rácsurgatva. Most ettem, finom volt.
Ki mit készít a vásárolt termékekből?
Nem minden jöhet be,ami jó megtartjuk ami nem az megy:)
Most majd a lánykámnak rendelek süthető csoki cseppeket,,szeret sütkörészni ,,meg kakaót is.
EZ inkább olyan mint a vitamin,,arról sem tudod hogy használ, ha nem vagy beteg azért ,,ha meg az vagy nem tudod milyen lenne nélküle.
Inkább egészséges táplálék kiegészítő,,ami nem mesterséges,,esetleg finom is,,gyógynövény.
Nekem a kakaópor jó ,finomabb mint a bolti,a kakóvajat kenem jó a bőrnek,ajakápolónak is tőkéletes,töretet elrágcsáltam.
Tehát az előbbi kettőt venni fogom.
Sziasztok!
Kinek hogy megy a kakaóbab fogyasztás? Én rájöttem, hogy nem ettől leszek egészséges. :DDD A kezdeti lelkesedésem alábbhagyott, nem tudok naponta annyit megenni belőle, amennyit kéne a jótékony hatás elérése érdekében. Azért eszegetem néha magában is, de inkább zabkásában fogom elhasználni.
Ma megjött a zúzott kakaóbab ! :) Még nem bontottam ki, csak örülök !
Érdemes kávédarálóban darálni belőle, vagy főleg rágcsáljam ?
Ügyes vagy!!!
Itt is egy gyorsan elkészíthető nagyon csokis zabos sütike: [link]
De hogy ne traktáljak titeket mindig receptekkel, ide teszem kedvencem Gri összes videóját. Nagyon sok egyszerű és egészséges recept van benne. [link]
Annak viszont örülnék ha életben maradna a téma, és tanulhatnék tőletek finomságok elkészítését én is.😀
Csoki-csoki-csoki!!!!
Egészséges csokis receptet találtam, a videó alatt több is van, azokat még nem láttam de nézzük meg!!!
Aki nem tudja a szöveget magyarra váltani, annak segítek.
A nyugdíjas fórumba már betettem ezt a vegán csokikrémet, amit a kedvenc youtube csatornámon találtam: [link]
Ha nem tudná valaki hogy kell magyar szöveget tenni a videóra, annak segítek.
Válogassatok Gri videói között!😀
A chiának semmi íze nincsen, a kocsonyásodása miatt szokták használni, és az állítólagos egészségügyi előnyei miatt. Ebből lehet turmixolás, darálás nélkül is pudingot készíteni, könnyen emésztődik nem úgy mint a lenmag.
Ha pl. belekeverem a darált kakaóbabot, a kocsonyásság miatt nem érzeni a szemcséket, könnyen lecsúszik.
Biztos finom, és dús.
A chia magot még nem próbáltam,lenmagot szoktam ha sós rágcsa alapnak.
Igen, első nap 7db. változó méretű babokat mértem, az 10gr. volt. Ha teljesen csapott 2 ek. daráltat eszel, az is 10gr. Az én kanalam szerint.
Én se érzem a kakakóvaj ízét, csak azt hogy zsiradék, de állítólag a legegészségesebb, és nem árthat meg ha a csokipasztillával bekapok 2 szemet. Este mikor nasi hiányzik akkor eszek 2-3 szem pasztillát.
Nem tudom, én kifejezetten érzem a kakaó vaj ízét.
Már elraktam az orrom elől mert rájárok egy -egy kis darabra sűrűbben mint kellene.
Én vagyok a sereghajtó, mert pár nappal hamarabb kezdtem kóstolgatni a termékeket mint ti.😀
Változatlanul elégedett vagyok. Lemértem 5 szem egész bobot tettem kisebb-nagyobb szemeket, 7gr. volt. 1ek. őrlemény ebből picit púposan szintén 7gr. Úgy emlékszem, napi 10gr. az ajánlás.
Kb. ennyit teszek a reggelimbe.
A töretet nem mértem, mert minden kanálnyi mérés mást mutatna az egyenlőtlen szemek miatt. Én azt csak nasinak tartom magam mellett. Azért az egészet darálom és teszem a reggelimbe, mert a leírás szerint annak a legmagasabb a flavonoid tartalma.
A kakaóvajat egyenlőre a csokipasztillával együtt szopogatom, mert tompítja a csoki erős aromáját, így finomabb is. 1 csoki+2 kakaóvaj.😀
Tettem kávába csokipasztillát, ízre finom volt, de pazarlódik, mert sok rátapad a pohár falára. Kakaóvajat nem tettem, mert szinte semmilyen íze nincsen, csak azért hogy kalóriát adjon a kávéba, nem teszek. De ha egészséges finomságot készítek,
abba bele fogom rakni és még tömböt is veszek majd.
Írjátok továbbra is mit hogyan használtok, had tanuljak!😀
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudok úgy felvenni lányokat facebookra, hogy a párom ne lássa meg hogy kit vettem fel?
- Ikeás állólámpám papírja elszakadt, de külön nem lehet kapni rá. Szerintetek hol tudok venni?
- Hol tudok szőrmés usanka-t venni egy 9 hónapos kisfiúnak?
- Elkeveredtek a karácsonyfa díszek, sajnos nem tudok idén venni, akinek van felesleges tudna segíteni? (Mezőberény)
- Hol tudok Pesten Shea vajat venni?
- Hol lehet kandírozott cseresznyét venni?