Hogyan tároljam a kenyeret, hogy sokáig friss maradjon? (tudásbázis)
eyhutoben es mikor enni akarok fel oraval elotte annyi szeletet vessel ki amennyi kell kb.
mi fagasztoban taroljuk es mindig cask annyi szeletet veszunk le amennyi kell eppen.
Gondolom, aki a fagyóban tárolja, azért papírba is becsomagolja őket, mert az én tapasztalatom az, ha elővettem kiengedni, mindig vizesek lettek. ezért becsomagolom őket papírba, a papír felszívja a felolvadáskor keletkező vizet. Én mondjuk hagyom kiengedni magától. A mikro legkisebb fokozatán is olyan forró lesz, hogy ihaj, az tény. De ha marad, később az olyan kemény lesz, mert a benne lévő szükséges nedvességet elhasználta melegítéskor.
melyhutoben escsak annyit vegyel le belole amennyire eppen szukseged van.
Mi szimplán zacskóba tartjuk ahogy a boltban megvesszük, plusz behúzzuk még 1 vagy 2 szatyorba. Egyszer 9 napos kenyeret is ettünk és finom friss volt. Nálunk más a kenyér, valószínűleg jobb lisztből készítik. Egyébként általában hetente egyszer vásárolunk, olyankor két 800 grammos kenyeret veszünk, az elég kettőnknek.
Attol fugg hanyan vannak a csaladban.
Meg nem mindenki er ra sutogetni, en pl napi 13 orat dolgozok 3at utazok a maradekban nem szandekozok kenyeret sutni. Kiveszem a fagyasztobol es kesz a friss kenyer.
En is lefagyasztom a szeleteltet, es 20 perccel elotte kiveszem, olyan mintha akkor vettem volna.
Ha piritost kivanok akkor fagyottan bekerakom ( direkt van kiolvaszto gomb rajta). Peksutemenyt is ugyanigy.
készítsd magad akkor nem kell tárolnod mert elfogy
Nejlon zacskóba teszem.Fagyasztó-forró sütő!
Olyan finom mintha akkor sütötték volna:)
Én is így szoktam és sokkal finomabb,mintha rögtön ennénk amikor megvettem.Nagyon szeretjük így a kenyeret!
Én is fagyasztom,és abban a zacskóban,amiben volt,hagyom felengedni.
Szerintem igen!!! És nem csak az én véleményem! Zacskóba beteszem a fagyóba, amikor kiolvad, épp olyan, mint amikor frissen elhoztam a boltból! Ha meg a sütőbe még át is sütöd.....nyami... Jó meleg kenyér, kacsazsir, hagyma....Diétás vacsi!!:-)))
Én nylon zacskóban a fagyasztóba rakom.
Finomabb ha kiengedés után a forró sütőbe teszed olyan mintha akkor süttöték volna.
mi suliidőben evszünk minden hétvégén 20-25zsömit vagy kiflit és este kivesszük reggelre van friss :)
Ha fagyasztjátok a kenyeret,ugyanolyan az íze mint a frissnek?
fagyasztóba és használat elött kiveszem hogy ki engedjen
Ezt a módszert én is szoktam alkalmazni, és bevált.
Szeletelve lefagyasztom az egészen friss kenyeret,fogyasztás elött kb. 20 perccel kiveszem, szobahőmérsékleten felenged, olyan mint a friss. Kiflit is igy szoktam elrakni, hogy mindig legyen itthon.
Én abban a zacskóban tartom, amiben a szeletelt kenyér volt.
Ha lefagyasztod,és forró sütőben kimelegíted.Ismerősöm így szokta,de én maradok a friss kenyérnél.
A hűtőben kell tartani és meg kell gátolni a kiszáradást.
Szia, Edek!
Általában szeletelt kenyeret szoktunk vásárolni, és eredeti csomagolásában a hűtőbe tesszük (nem a fagyra, csak a normál hűtőrészbe). Volt már rá példa, hogy az eltett kenyér még egy hét múlva is fogyasztható volt.
Üdv, Imre
Mi "parasztkenyeret" szoktunk venni,és az árus azt mondta, azt vászonba csavarva kell.Igaza lett:)egy hét múlva sem volt száraz(na jó egy egész picit az volt)
Hogyan tároljátok a kenyeret, hogy sokáig friss maradjon?
További ajánlott fórumok: