Elkezdjük a hozzátáplálást, de szeretnék még sokáig szoptatni mellette. Hogy csináljam hogy maradjon elég tej is? Elöbb tejci aztán hami? (beszélgetős fórum)
Szia!
Lányom 1 éves lesz 21.-én és még sokat szopik. Éjjel is. Ez az ő igénye. Én pedig kielégitem azt.
Szerintem még felesleges a hozzátáplálás, ha szépen gyarapszik és jól szopik, de ha mindenképp akarod, akkor szopi után kináld 1-1 falattal, de semmiképp ne erőltesd! Attól, hogy mést is kap, nem fog jobban aludni. Azt irod sokáig akarsz szoptatni, akkor örülj, hogy ő is szereti! A szopi sokszor nem az éhség miatt van, csak egyszerűen szüksége van rád :) Ezért az időre szopi nem javit, sőt ronthat a helyzeten.
Szia!
4és fél hónaposan miért kezdted el gyümölccsel etetni?6hónapos korában bőven ráérsz..nincs szüksége semmi másra csak az anyatejre
Szia!
Mindkét gyerkőcöt 1 éves koráig szoptattam.De 6hónapos korukig nem fogadtak el semmit a tejen kivül.Hiába próbáltam kóstoltatni nem és nem.Kiköpte !Fintorgott!
Szia!
Nekem pont ugyanez volt a helyzet! Én is úgy csináltam, hogy előtte szopi, utána gyümi. Szerintem ez volt a helyes!!! Most elmúlt egy éves Gergőm, és reggel-este még mindig szopizunk :)
Sokszor kijött a kaja az én kisfiamból is, de ne izgulj! Ez csak azért lehet, mert nem szokta meg még a másfajta/szilárd ételt a pici gyomra. Én mindig úgy csináltam a fokozatosság mellett, hogy ha már elég sokat elfogadott (kb. fél üvegnyi bébiétel), akkor egy hétig nem is adtam többet Neki, majd ez után emeltem csak az adagot...
A büfiztetés addig szükséges, míg nem tud rendesen ülni a gyerkőc, hogy maga is megoldhassa a dolgot :)
Remélem, segítettem!
Engem meg pont ezért hurrogott le, mert így csináltam. :-(
Szerintem amúgy marad elég tej, követni fogja a baba étvágyát. Én is akkor kezdtem a hozzátáplálást, amikor a kislányom betöltötte a 6. hónapot és 15 hónapos koráig szopizott. Akkor adtam neki, amikor kérte, aztán a végén szépen lassan ő maga hagyta el.
Szia!
Mennyi idős a babád?
Hányszor eszik egy nap?
Mindig először szopiztasd meg, és utána adj neki mást, ha szükséges!
Ha most kezditek a hozzátáplálást akkor csak egy-két evőkanálnyi mennyiséget próbálkozz adni neki, hogy szokja az új ízeket, nem fog még egész adagot enni az új ételből!
Ha bukik az azért van, mert levegő van a pocijában.
Büfiztetni kb. 1 percig szükséges, azt mondják ha addig nem büfizik, akkor nem is kell neki!
Én úgy csináltam hogy kb. fél percig függőlegesben tartottam, masszíroztam a hátát, néha finoman ütögettem, ha nem büfizett, akkor lassan vízszintesbe fektettem pár másodpercre és utána vissza függőlegesbe, hogy a levegő helyezkedjen a pocijában, majd újabb fél perc hátsimizés!
Ha ezután sem akart büfizni, akkor letettem vízszintesbe HASRA, és általában ha kellett neki, ilyenkor már kijött a büfi!
Sziasztok, 1-2 gyümit már elfogad de csak azután hogy szopizott. Ha próbálok forditani a sorrenden addig sir mig tejet nem kap. Ha bukik vissza tejet vajon tele van a poci? Elfogad utána mást is de később abból is jön vissza:(
És meddig kell büfiztetni? Előre is köszi