Hogyan szösztelenítsek egy felsőt? (tudásbázis)
Szia
Az nem olyan, mintha ragasztószalaggal csinálnám? Az sem szedte le rendesen. :-(
Szösztelenítő hengert használok.DM-ben vettem.
Szia!
Van olyan ruhám, aminél működött szépen. De néhány ruhánál meg egyáltalán nem.
Az ecetről hallottam, de nem lesz nagyon ecet szagú? Vagy még a mosás előtt kell beáztatni és úgy kimosni. Nem próbáltam még.
hááát... nme tudom.... próba cseresznye!
hát nekem a boholytalanító kütyü nem volt jó semmire :(
ecet? azt még ki kellene próbálni :)
Én is arra hallottam. A feketékre meg azt írták, hogy ha mosás előtt hideg vízbe áztatjuk egy darabig, akkor nehezebben szedik össze a szöszöket.
Én meg okosan együtt mostam a sötétebb ruhákkal. Hát a farmerokat nem győztem szöszteleníteni.
én ezt csak színmegfogásra hallottam eddig.... soha enm hallottam, de ki tudja?
Olvastam valahol, hogy ecetes vízben kell kiöblíteni és akkor talán nem fog szöszölni. Nem tudom, hogy mennyire lehet igaz.
igen, már olvastam utólag :) amúgy, nekem is az a pulcsim szöszöl, amelyik gyapjú keverék..... úgy tűnik, ezek ilyenek. Az enyém sem vastag anyagú nagyon, és valószínűleg, laza a szövetszerkezete, ezért csinálja..... Nekem a fekete téli szövetkabátom nézett ki borzalmasan tőle, amikor felvettem rá, meg párom inge, miután hozzábújtam.....
Igen, idő közben kikövetkeztettem, hogy az lehet. :-)
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))
Szia!
Olyannal is próbáltam, szed le valamennyit, de nem lehet mindet leszedni.
Azok a szálak, amik kiállnak, az a gyapjú.
Elhiszem:) Nálunk novemberben jön, már nagyon várjuk:)
jah, bocs :) nem olvastalak végig először.... látom, azt már próbáltad.... akkor nem tudom. Nekem is van egy ilyen pulcsim, de az idővel abbahagyta a szöszölést
lehet venni olyan masinát, amit kifejezetten erre a célra találtak ki! vmi boholytalanító, v mi a neve....kb. 3 ezer Ft-os tétel.
Köszönöm szépen! A szemünk fénye! Mikor lesz baba? Láttam a képeket! :-))
Kis fehér szálak állnak itt-ott kis belőle. Először még azt hittem, hogy valamilyen állattól származik. Közelebbről megnézve látszik, hogy a felső anyaga olyan.
Hát lehet, hogy még is megpróbálom. Így is hordhatatlan, mert összeszöszöl mindent.
Nagyon édes a gyerkőcöd:)
Nem lyukad ki, csak nem szabad rányomni. De ha nem mered, akkor inkább ne.
De ami egyszer kiszöszölődik, akkor az utána is ki fog:( Az eldobható borotvát komolyan mondom, én is szoktam alkalmazni. Csak ne krémezőcsíkossal:)))
Szia!
Azzal még nem mertem, mert félek tőle, hogy kilyukadna az anyaga. Nem valami vastag. Olyan mintha azonnal "újratermelődnének" a szöszök ott, ahol letisztítottam.
Sziasztok!
A nővéremtől örököltem egy nagyon szép felsőt. Az a gond vele, hogy nagyon szöszös. Nem más ruháról vagy ilyesmiről kerül rá, hanem maga a felső anyaga olyan. Próbáltam már bolytalanító kütyüvel is leszedni, meg ragasztó szalaggal is, de hiába. A szalaggal jön le róla, de olyan, mintha semmit sem csináltam volna. A múltkor felvettem egy farmerral, de csak egy órát volt rajtam, a nadrág tiszta szösz lett tőle. Nagyon-nagyon tetszik, de így lehetetlenség hordani. Az anyag összetétele:50% akril, 25% nylon, 15% angora, 10% gyapjú. Szerintetek lehet kezdeni vele valamit, hogy hordható állapotba kerüljön?
Heni
További ajánlott fórumok: