Hogyan süssek egészben kacsát jénaiban? (tudásbázis)
Igen, olyan recepteket is olvastam, ahol 20-25 persze sütést ír kilónként. Szerintem is nagyon kevés idő.
Neked és mindannyiótoknak köszönöm a segítséget, azt hiszem most már menni fog.
Kilónként 20-25 perc? Az nagyon kevés!!!
Egy négy kilós kacsának alaphangon kell kb. 3 óra hossza közepes lángon. Vizet, zsiradékot, fokhagymát tegyél alá, takard le alufóliával. Mikor már teljesen puha (húsvillával tudod ellenőrizni) akkor leveszed róla az alufóliát, meglocsolod azzal a zsírral ami belőle sült ki és visszatolod egy bő 40 percre. Így lesz piros, ropogós a bőre.
ha van fehérborod, löttyints alá az elején.
Ha nincs, jó a víz is.
fedő alatt süsd 180 fokon, kb.3 óra kell egy ekkora madárnak, de nézegesd meg 2 óránál :)
Én mindig rakok köré negyedbe vágott vöröshagymát és jó sok fokhagymagerezdet. Bőven só, belülről is dörzsöld be sóval, borsozd, aztán hadd süljön!
Villával tudod ellenőrizni, mikor puha. Meg locsolgasd is a saját zsírjával időnként. Nem kell aggódni, annyi zsírja van, nem fog kiszáradni!
A végén fedő nélkül, kicsit emelve a hőfokot süsd pirosra.
Jó étvágyat!
A párolt káposztát ne felejtsd! :)
zsíros kacsát? hol vastag a zsír rajta, ott kicsit kockázd be. Van kacsasütő méretű jénai, én abban sütöm. Max némi krumplit meg répát teszek alá. Fűszer a kacsahúsra gyakorlatilag csak mutatóba kell. Szóval bárhogy ahogy szereted ízesítheted. akár elég a kis bors só, ha natúrban. Ami fontos, mivel tényleg vizesek a kacsák, meg van amiből sok zsír is kisül, a mély alja legyen lent a tálnak ahogy beteszed a sütőbe, a lapos a teteje legyen!
Amúgy 200 fokon (én van hogy csak 180 on csinálom) így fedővel 2 és félóra alatt megsül nagyon finomra. A fedőt egyáltalán nem veszem le, csak miután lekapcsoltam a sütőt, 10 perc alatt max megpirul ha úgy szereted.
nekem ilyesmi tálam van. de mondom a mélyebb része kell legyen az alja, ha egész kacsát sütsz.
HOgy akarod sütni? Töltve, vagy csak simán?
Általában úgy érdemes kezdeni, hogy kilónként kell számolni egy órával, de feltétlenül figyelni kell, mivel a mai jószágok már sokkal vizesebbek és előfordul korábban megsül.
Ne fedd le semmivel, de pár kanál vizet tégy alá, és kevés zsiradékot is.
Ha még nem sütöttél ilyesmit, akkor elég a tepsi négy sarkába egy-egy kanállal tenni.
Sok sikert.
Ui.: Arra vigyázz, hogy felvágás előtt, a sütés végén legyen idő a hűlésre, legalább 15-20 perc.
További ajánlott fórumok:
- Van bármi értelme pszichoterápiára járni (horror pénzért), ha eleve az egészben nem hiszek?
- Nem tudnátok olyan oldalakat ajánlani, ahol be tudnám írni a horror/thriller témájú novelláimat egészben?
- Székrekedéskor a lenmagot hogy érdemes fogyasztani? Egészben vagy darált formában?
- Hol lehet megnézni, milyen rendelet szabályozza, hogy milyen felvágottat lehet szeletben megvenni vagy egészben is?
- Hogyan vehetném rá az 1 éves kisfiamat, hogy megrágja az ételt és ne egészben nyelje le?
- Nagy házi kacsát hogyan süssek?