Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nagy házi kacsát hogyan süssek? fórum

Nagy házi kacsát hogyan süssek? (beszélgetés)


21. MMea
2009. nov. 29. 17:48
Elkészült a házi kacsa. Megszirkáltam a kés hegyével a bőrt több helyen, hogy a zsír jobban kisüljön belőle, de nem túl nagy lukakat a bőr nehogy kiszakadjon. Majd jól befűszereztem kívül belül, beleraktama sutózacskóba és abe a sütőbe 2 órára (elég nagy kacsa volt). Majd a végén felvágtam a zacskót és rogogósra grilleztem. Hozzá főtt krumplit és párolt vörös káposztát készítettem, levesnek pedig az aprólékból egy jó kis húslevest. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
20. Kis Cidri (válaszként erre: 1. - MMea)
2009. nov. 28. 14:52

Szia!

Szerintem még ma dörzsöld be a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, babérlevél kevés balzsamecet v. bor) és egy kis olajjal, tegyél mellé vöröshagymát és fokhagymát is( a fokhagymán hagyd rajta a vékony héjját így sütés közben nem ég meg). Én be szoktam vágni a bőrét, mert akkor jobban beleivódik a húsába a fűszerek íze, és a zsír is jobban kisül belőle. Régebben volt agyag sütőedényem, abban sült meg igazán finomra. Most alufóliával takartam le és a végén kb 20 percet sütöttem grill funkcióval. Így is nagyon finom lett. A köret pedig négybe vágott krumpli a saját zsírjában sütve (mellé tettem a tepsibe és a kacsával együtt megsült).

19. Zizisicc (válaszként erre: 17. - MMea)
2009. nov. 27. 20:13
Én mondjuk nagyon szeretem őszibarack befőttel is ..... vagy pirított ananásszal ..... :o)))
18. Zizisicc (válaszként erre: 16. - 66bb35c772)
2009. nov. 27. 20:12

... hmmmm ...... nyami ..... :o))

Kár, hogy nálunk a kölykök kipiszkálják belőle .... :oD

17. MMea (válaszként erre: 13. - Zizisicc)
2009. nov. 27. 20:09
Köszi, a párolt káposzta is jó, de rizs helyett inkább krumpli, szerintem.
16. 66bb35c772 (válaszként erre: 13. - Zizisicc)
2009. nov. 27. 20:01
és a rizsbe apró darabkákban az előtte levesben megfőtt zúza és szív...és egy pár karika sárgarépa és zöldség...és persze szép petrezselyem még szebb zöldje...:)
15. Pné Veronika (válaszként erre: 9. - MMea)
2009. nov. 27. 20:00
:-) Örülök, hogy tetszik. A gyerekek is csípik nagyon. :-)Igazán nincs mit...
2009. nov. 27. 19:58
Nem kell bevágni a bőrét és darabolni sem szoktam, sózd be az egészet kívül belül, majd a belsejét egy kevés mustárral, borssal kend meg, majd tegyél bele egy nagy fej vöröshagymát egészben, ill. fokhagymát 3 gerezdet, majd öntsd fel fele arányban vízzel és fehér borral, így még finomabb, ízletesebb lesz. Kb. ahány kiló annyi óráig kell sütni közepes lángon fedeles tepsiben, amikor már kezd pirulni le kell venne a fedőt, nagyon finom lesz, piros káposztából készült párolt káposztával!!
13. Zizisicc (válaszként erre: 12. - MMea)
2009. nov. 27. 19:58
Rizs, párolt káposzta ....?
12. MMea (válaszként erre: 7. - Szimre)
2009. nov. 27. 19:57
Krumplira gondoltam, vagy pürére vagy sültre.
11. Zizisicc (válaszként erre: 10. - Zizisicc)
2009. nov. 27. 19:57
.... de azért vonalzót nem használok .... :oD
10. Zizisicc (válaszként erre: 8. - 66bb35c772)
2009. nov. 27. 19:56
így-így .... :o))
9. MMea (válaszként erre: 3. - Pné Veronika)
2009. nov. 27. 19:56
Belenéztem a receptjeidbe, a keddi rákocskák is jól néznek ki, lehet kipróbálom, majd azt is. :-) Köszönöm!
8. 66bb35c772 (válaszként erre: 6. - Zizisicc)
2009. nov. 27. 19:54
1 cm x 1 cm...:)és diagonálban...:)
2009. nov. 27. 19:54

Szia!


A szárnyakat vágd le! A belsőségekkel együtt leveskét csinálhatsz belőlük!


A maradék kácst őrölt majorannával jól bedörzsölve, ízlés szerint megsózva, a combjait dresszírozva (madzaggal kötözd a hátához) hanyatt fektetve tedd egy kissé előzsírozott tepsibe.



Mivel szándékszol köríteni? Mert a folytatás erősen függ tőle.

2009. nov. 27. 19:53
Egyetértek, célszerű darabolni ..... én beszoktam kockázni a bőrét.
5. 66bb35c772 (válaszként erre: 1. - MMea)
2009. nov. 27. 19:52
a nagy házi kacsát jobb ha nem egyben sütöd...szét kell szedni alkatrészeire és kacsa zsírban teljesen ellepve, lehetőleg öntöttvas lábasban lehet nagyon finomra, ropogósra sütni...ha egyben van nem lepi el és csak kiszáradnak a kilógó falatok...
4. MMea (válaszként erre: 2. - Bobimami)
2009. nov. 27. 19:51
Csak ennyi? A sütőzacsi tényleg ennyivel jobb mint a fólia?
3. Pné Veronika (válaszként erre: 1. - MMea)
2009. nov. 27. 19:50
Én szoktam ráönteni egy kis narancslevet, így zamatosabb lesz a húsa. Képet az "Így főzök..." naplómban találhatsz róla...
2009. nov. 27. 19:48
nem kell bevágni a bőrét,hanem ,jól bedörzsölni sóval,kívül belül,.aztán bele kell tenni egy nagy méretű sütőzacskóba,és legalább 1 órát abban párold meg.. ha megnyomod ,s úgy érzed,hogy puha,akkor tépd ki a zacskót ,fordítsd ki belőle a kacsát,majd jó forró sütőbe told vissza 15-20 percre .vagy addig amíg látod ,hogy már szép piros,ropogós..
1. MMea
2009. nov. 27. 19:38
Kaptunk egy hatalmas házi kacsát, amit vasárnap meg is szeretnék egyben sütni. Most sütök elösszőr kacsát. Tölteni nem szeretném, csak ropogósra sütni. Van valakinek bevállt receptej? Be kell vágni a bőrét?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook