Középhosszú szőrű házicicának nagyon hullik a szőre, érdemes lenne cicakozmetikán kicsit levágatni? (tudásbázis)
Az én macskáim szabadon járnak ki-be, rövid szőrűek. Alig van valami hullott szőr, pedig itt is tavasz van.
Talán az is közrejátszik, hogy ők kedvük szerint napozhatnak a szabadban. A verandán több fekvőhelyük is van, ami szélvédett is, jó kis cicahelyecskék. :-D
Ki merem őket engedni, mert csendes falusi utca vége felé lakunk, alig jár autó erre. De jókora az udvar is, a ház padlása is, nem feltétlenül az utca felé megy, ha sétafikálni támad kedve.
Épp ma mondta a Zuram, hogy minden csupa szőr, pedig rendesen takarítok.
Tavaly július óta van benti cicánk, szürke cirmos házimacska, ivartalanított kandúr. Fajtájából adódóan főként szürke a bundája, de most, hogy vedlik, kimondottan vöröses árnyalatú.
Mivel ez az első tavaszi vedlése, én is elkezdem kefélgetni a szőrét.
Lám, ma egy teljes zacskónyi szőrlabda lejött, pedig a héten fürdettem meg.
Szemezgetek a Furminátorral, csak nem tudom, érdemes -e rövid szőrű macskának venni. Szerintetek?
Én tojást adtam nekik, heti 1-2×, halat nyersen, szardíniát, változatos dolgokat, ami húsféle maradt az asztalról a macskakaják mellé.És azokat is váltogattam, alig hullott a szőrük, pedig volt, hogy 8-as voltak.:)
Amíg nem foltokban hullik, nincs baj.De ha kórosnak találod, nézesd meg a dokival.
Először tisztázni kéne, hogy ez a természetes tavaszi vedlés vagy több annál. Erre az orvos tud válaszolni - talán.
Az valószínű, hogy el akar adni neked valami vitamint majd.
Másodszor, a cicust naponta kell kefélni!
Ha megfizeted, minden féle szőrűvel foglalkoznak.
De adhatsz a cicának vitamin és kalciumot is, és szerintem ha túl gyakran kefélgeted, még jobban megzavarod a természetes folyamatot.
Tavasszal a téli bundát levedlik, ez a természetes. Nekünk brit rövid szőrű van, de aki ismeri ezt a fajtát, az tudja, hogy ez bizony nem annyira rövid.
Mi Szőr-regeneráló tablettát (Panzi) szoktunk adni neki ilyenkor, meg persze rendszeresen kefézgetjük a bundáját. Mivel ilyenkor a tisztálkodáskor is több szőrt nyel, a kajájához adunk Perfect Fit In-Home-ot, ami természetes rostokat tartalmaz és segít megelőzni a gyomorban a szőrgombócok kialakulását. Nagyon szereti a friss, zsenge macskafüvet is, én cserépbe szoktam vetni neki.:)
Szia!
Nekem két brit rövid szörű cicám van és én minden tavasszal elviszem cica kozmetikushoz, attól függetlenül, hogy én is furminátorral fésülöm őket.
Még nem használtam furminátort, de kipróbálom.
Sokan dicséritek:)
Nem érdemes.
Amúgy mit remélsz a kozmetikustól? Ugyan úgy hullani fog a szőre, ha rövid, ha hosszú.
Nem betegség miatt hullik a szőre!:)
Napi többszöri fésülés, állandó porszívózás (nem a cict), mégis minden tiszta szőr.
Rövidebb szőrű cicával is foglalkoznak a kozmetikákban?
Köszi
Tavasz van, kicsit jobban hullik a szőrük. Nincs gond, ha nem foltosan kopik.
Vitamint adhatsz neki.