Hogyan vehetném rá az 1 éves kisfiamat, hogy megrágja az ételt és ne egészben nyelje le? (tudásbázis)
Szia!
Nem tud habzsolni, mert adagolva "szabályozom" a mennyiséget, csak 2-3 katona van előtte, azt szépen bekapja, egymás után, és utána kapja a köv. falatkákat!
Az étvágya nagyon jó, bármit teszek elé, megeszi, legyen az hús, tészta, zöldség vagy gyümölcs! Nem hiszem, hogy túl éhes lenne, mert minden nap azonos időben, szinte menetrendszerűen eszik.(5x egy nap)
Remélem, hogy ez valóban csak egy ideiglenes dolog, és hamar elmúlik.
Szia!
Adtam már neki egészben is a kaját, (kenyér, rántott hús, virsli, főtt tojás, szalámi, de ugyanaz a helyzet! Rendesen harapja, de nem rágja, csak nyeli! Mostanában már nem nagyon merek neki adni olyan ételt, amit tudom, hogy egészben megy le...., és úgy is jön vissza! :((((
észre se venni :)
Remélem az én félreütésemet sem :)
észre se venni :)
Remélem az én félreütésemet sem :)
Lehet hog yhabzsolás miatt nem rág, gyorsan eszik ,mert éhes! Jó az étvágya?
Az is lehet hogy ez egy heppje ami elmúlik majd! Eddig hogy evett?
nagyon= nagyok, mármint, hogy ők eszik egészben a kenyeret :-)
az ettszett meg tetszett, csak már este van :-)
Szia!
Hidd el, hogy fog rágni mindenképpen. Lehet, hogy kicsit később, de fog, az tuti :-)
Csak ne erőltesd, mert akkor enni sem akar majd.
A vajas kenyeret próbáltad már egészben a kezébe adni, hogy harapjon belőle? A lányomnál ez bejött, mert a felvágott falatokat gyorsan be lehetett nyomni és mehettünk játszani. Egészben viszont a nagyon eszik a kenyeret és azt ettszett neki, szánt rá időt. Szerintem a többi kajával is ezt próbáld. Egészben, hogy lássa, nem a kis darab a természetes.
Nálunk bejött.
De vigyázz, ne harapjon túl nagyot!
Sziasztok!
A rágással nincs gond, összerágja a kenyérhaját, babapiskótát, pogácsát, és minden kemény dolgot, de a puhákat nem! Például a vajas kenyeret akármilyen kicsi katonára vágom össze, akkor is egészben nyeli, szintúgy a rántottát, virslit, szalámit.
Amikor eszik, én is mutatom neki, hogy nyamm-nyamm, rágni kell, még csámcsogok is hozzá! Ő is úgy tesz, de mégis, csak egészben lenyeli!
Ezért kérek tanácsot, nincs már tippem! Nem akarok neki turmixolni, mert akkor tényleg nem fog semmit sem megrágni!
az én kisfiam 9 honapos,de 4-5 honapos korátol mindig adtam a kezébe valami rágcsálnivalot,szaladgál a járokaval és kozben eszeget,csakis nagyobb falatokat adtam neki pl.kifli,keksz...magátol jott rá,hogy az ételt meg kell rágni,de nagyon figyelek rá evés kozben nehogy nagyobb darabot harapjon,azt azonnal kiszedem a szájábol.
Ha eszunk bármit is csak kis darabokat adok neki,a husit inkább megrágom én és ugy adom neki,de kenyeret egyenes a szájába teszem,de csak kicsike darabokat,sot a kezébe is adok egy nagyobb darabot amivel o kulon el tud játszadozni
Szia!
Első körben azt mondanám, hogy vágd még apró darabokra az összes kaját, nehogy félrenyelje!!!
A rágást én a harapással kezdtem. "babapiskóta a kezébe, kezdjen vele, amit tud". Amikor már el tudta harapni, akkor meg is rágta, magától jött rá.
Ezt szerintem tanítani nem lehet.... :-(
Szióka!
Azért köszi, hogy próbáltál segíteni!
:)))))
Hogyan vehetném rá az 1 éves kisfiamat, (aki egyébként 8 foggal rendelkezik) hogy megrágja az ételt, és ne egészben nyelje le!
Az egészben nyelésnek ugyanis mostanában minden étkezés után hányás a vége!
További ajánlott fórumok:
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kisfiamat a tápszerröl?
- Hogyan szoktassam vissza kisfiamat a saját ágyába?
- Cicin elalvó kisfiamat hogyan szoktassam normális elalvásra?
- Segítsetek! Hogyan szoktassam wc-re, bilire a kisfiamat?