Van bármi értelme pszichoterápiára járni (horror pénzért), ha eleve az egészben nem hiszek? (beszélgetés)
Ez nehéz kérdés.
Ha nem szimpatizálsz a pszichológussal, magánhoz jársz, és azt gondolod, hogy lenne olyan terapeuta, vagy irányzat, ami neked jobban fekszik, akkor érdemes próbálkozni.
Sztem az nem annyira akadály, hogy nem hiszel benne, az viszont lehet gond, ha passzív vagy, és nem is próbálkozol.
Na egy pszichés problémánál itt jönnek a gondok, hogy nem mindegy, hogy mi a problémád, mert nem egyformán kezelhetőek. Az is idő, amíg felállítanak 1 helyes diagnózist. Ha vannak barátok/család/dokival egyeztess erről. Azt is mondhatod, hogy neked nem jön be a xanax, kipróbálhattok mást is. Magaddal cseszel ki, senki mással.
Szociálisan gátlásos? Itt nem látunk ilyesmit. Dagad az önbizalomtól, flegmázik, típusosan az, akire mondjuk, hpgy nagy a pofája. Alázat nulla, pedig sok baj forrása, ha valali nem tud alkalmazkodni. Betegség van ilyen: "alkalmazkodási zavar".
Nem bántom, isten ments. Szerintem leghatásosabb módszer, ha összejön hasonló partnerrel, mintegy tükörképként. Hadd lássa, mitől nem megy a villamos.
Olvastam vannak ilyen bentlakásos csoportterápiák. Őszintén én picit szkeptikusan állok ezekhez- nem tudom mennyire tesz jót, ha bevágnak valakit egy csomó lelki beteg ember közé. Picit koli feelingje van.
Meg aztán nem lehet tudni, mennyire jössz jól ki velük. Na meg egy épületben 30-40 emberrel összezárva picit frusztráló lehet. A pletykákról, kibeszélésekről nem beszélve. Még nem voltam ilyen helyen, de vélelmezem, hogy nagyjából ez lehet ott.
Egy pszichiátrián nagyon le tudják szedálni a betegeket.
Ott járkálnak zombik.
Tegnap még arról írt, hogy felmondott és szidta a főnököt, ebben a fórumban meg az állását félti.
Hazudozik vagy egy képzelt világban él.
15 ezerért? Hát egy komoly ennyiért szóba sem áll veled...
Egyébként miért kell minden fórumondban belinkelni a válaszodhoz idézőjelbe, hogy mire írsz, ha már az adott hozzászólásra válaszolsz?
ha te psichológiából vizsgáztál és másoktól kérsz tanácsot akkor jól nézünk mi ki,akik a te tanácsodra várnak.
nem bírod magadat egyedül ráncba szedni?
2felesleges lenne elfoglalnod más elől a lehetőséget"
Újra megkérdem: miből élek ha befekszek? új állást ki ad ha a mostaniból kirúgnak?
"Csak nem a Thalassa ház?"
De. de mindegy mi mert nem megyek.
"+1 munka se lehet annyira fontos, hogy feláldozd miatta az egészséged,"
Na azt már nem áldozom fel, az már ráment rég évekkel ezelőtt erre a melóra.
". Legyen pénztartalékod SOK!, ez nagyon fontos, hogy ha kijössz onnan, tudj hova menni."
Ja értem. mert ez kívánságra megy hogy legyen sok tartalékom. csak ezen múlik.
"válthatsz is abban az esetben, "
Ha lenne hova váltani itt se lennék eleve...
"Mennyire ragaszkodsz a jelenlegi munkádhoz? "
A végsőkig. Hova megyek ha kirúgnak innen a híd alá?
"Akkor menj egyéni terápiába, "
EMBER. OTT VAGYOK. ARRA JÁROK. EZZEL KEZDTEM A LEÍRÁST.....
További ajánlott fórumok:
- Nem beszél - irány a pszichoterapeuta?
- Mérgező kolléga - munkahelyi pszichoterror
- Mi a véleményetek, illetve tapasztalatok a pszichoterápiáról?
- Mik a tapasztalatok a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáról?
- Párkapcsolati krízisben vagyok, tudtok ajánlani budapesti kitűnő szakembert, pszichoterapeutát, vagy valamit?
- Tudnátok ajánlani Székesfehérváron nagyon jó pszichológust, pszichiátert, pszichoterapeutát?