Mi a véleményetek, illetve tapasztalatok a pszichoterápiáról? (beszélgetős fórum)
"A jó szakember odafigyel arra, amit mond a beteg. Nem csak az órát nézegeti, hanem tényleg figyel."
Igen.
"A jó szakember jól kérdez."
Igen.
A pszichoterápia kicsit ugyanolyan, mint a párkeresés. Van, akinek könnyen megy, van, akinek nehezen.
Vagy találsz egy jó terapeutát elsőre, vagy csak másodikra... ötödikre...
Azért feladni nem kell. :)
Sziasztok!
Csoportos pszichoterápiáról tudnátok írni?milyen,Hogy zajlik?Hányan vannak?
Köszönöm
Ildi
Kedves Csipkerózsika!
Meg tudnád adni ennek a szakembernek az elérhetőségét?
Valaki még esetleg nem tud ajánlani "kipróbált" pszichiátert terapeutát?
köszi
A jó szakember odafigyel arra, amit mond a beteg. Nem csak az órát nézegeti, hanem tényleg figyel. És kérdez, akár folyton belekérdez a mondandóba.
Én jártam 2 szakembernél, az egyikükkel semmire nem mentünk. A másik igazán jó volt, leginkább onnan lehet tudni, hogy folyton olyan kérdéseket tesz fel, amik először nagyon elgondolkodtatják az embert. Aztán rávezetik a problémák konkrét megfogalmazására, kimondására, és a megoldásra is.
A jó szakember jól kérdez.
Sziasztok!
Tudnátok nekem is ajánlani jó szakembert?Akit nem csak a pénzért csinálja...
köszi
Létezni létezik, ezt tapasztalatból mondom. De fontos a jó szakember, és ez nem csak a hírnevet, elismertséget jelenti, hanem azt is, hogy az ember szimpatikusnak találja és abszolút megbízzon benne.
Ugyanakkor el kell mondjam azt is, hogy a bármiről is legyen szó, a szakember csak egy bizonyos szintig tud segíteni. A problémákat végső soron az embernek saját magának kell megoldani, bármilyen mértékű segítséget kap is. És vannak dolgok -pl. családtagok támogatása, szeretete- amit a segítő szakember sem pótolhat.
Létezni létezik, csak nagyon alaposan körbe kell szimatolni hogy kihez menjen el az ember a lelkét gyógyíttatni.
A másik kulcsfontosságú dolog pedig az, hogy az illető maga is belássa hogy beteg, s a szakemberrel együttműködve akarjon meggyógyulni vagy jobban lenni. Véleményem (azaz sajnos saját tapasztalatom) szerint ugyanis sokan már itt, ennél a pontnál végérvényesen elvéreznek.
Az biztos, hogy nagyon kevés a jó szakember...
Ezért is érdekelne az, hogy egyáltalán létezik-e hatékony pszichoterápia...
Szia, Szenditől az összes eddig megjelent könyvet olvastam és nekem nagyon logikusnak és szimpatikusnak tűnik amit Ő vall: SEMMIFÉLE gyógyszeres kezelésnek nincs értelme, mert egyáltalán nem bizonyított tény az, hogy szerotonin hiány okozza a depressziós tüneteket. Sokkal inkább az antidepresszánsokat gyártó cégek és az azokat ügyesen "eladó" doktorok bizniszéről szól ez a mese, nem pedig a gyógyulásról.
Az analízis--tehát maga a beszélgetés--illetve a kognitív terápia az más tészta, ezzel azonban az a bibi hogy nagyon kevés az igazán jó szakember .
És még valami: ki ismeri Szendi Gábor eddigi munkásságát, és mi a véleménye róla?
Tegnap láttam Juszt beszélgetős műsorában, és nagyon tetszett, mindenképpen elgondolkodtatónak tartom a véleményét.
Milyen gyakorisággal lehet hatásos?
A naplómban minden fontos dolgot leírtam, hogy hol tartunk most a 18 éves fiammal.
Meglepődve tapasztalom, hogy a pszichiáter 2 hetenként ad időpontot... Ez így nem kevés??
Persze, elsősorban az orvost kell megkérdeznünk, de szeretnék olvasni tapasztalatokról...
További ajánlott fórumok:
- Van bármi értelme pszichoterápiára járni (horror pénzért), ha eleve az egészben nem hiszek?
- Nem beszél - irány a pszichoterapeuta?
- Mérgező kolléga - munkahelyi pszichoterror
- Mi a véleményetek a Facebookos vásárlásokról, illetve vannak-e rossz tapasztalataitok ez ügyben?
- Mik a tapasztalatok a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáról?
- Párkapcsolati krízisben vagyok, tudtok ajánlani budapesti kitűnő szakembert, pszichoterapeutát, vagy valamit?